Oopsie Ekmek (Bulut) Tanımı İçin Materyaller
- 100 gram süzme peynir ya da labne
- 1 çay kaşığı karbonat
- 6 adet yumurta
- 6 damla limon suyu
- 1 çimdik tuz
Oopsie Ekmek (Bulut) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle fırını 150 dereceye ayarlayın ısıtın.
- Yumurta beyazları ile tuzu karbonatı ve limon suyunu kar üzere olana çırpın.
- Sonra yumurta sarıların içine labne peyniri ek edip eriyene kadar çırpın ve beyaz karışıma yarısını dökün.
- Kilit nokta burası. Beyaz karışımı söndürmeden alttan üste yanlışsız spatula ile yavaş yavaş karıştırın.
- Kalan karışımı da döküp büsbütün homojen olana kadar yavaş yavaş karıştırın.
- Dikdörtgen fırın tepsisine yada fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
- Karışımı 6 eşit modül da yuvarlaklar halinde yerleştirin. Yada benim üzere tepsiye bütün koyabilirsin.
- Fırında üzeri kızarana kadar pişirin afiyet olsun. ???? Daha sonra tost yaparak yiyebilirsiniz.