teknolojiuzmani
FD Üye
Oreolu Çikolatalı Cheessecake Tanımı İçin Gereçler
- 20 cm lik çembere
- 800 gram pınar beyaz
- 1 su bardağı toz şeker (200 ml)
- 3 adet yumurta
- 200 ml krema
- 4 yemek kaşığı dolu un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket şekerli vanilin
- 8 adet oreo kırılmış
- 2 büyük paket oreo
- 70 gram tereyağı
- 300 gram bitter çikolata
- 200 ml süt kreması
Oreolu Çikolatalı Cheessecake Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle çemberimizin iç kısmını yağlı kağıtla, alta çember büyüklüğünde yuvarlak kenarlarına yüksekliği kadar kalın şerit keserek iç kısmına yerleştiriyoruz.
- Sonra dış kısmından alüminyum folyo ile sarıyoruz ki kekimiz yanmasın kenarları. Tabanı için oreolarımızı rondodan geçirip bir yandan da tereyağımızı bir tavada eritip ikisini birbirine yediriyoruz ve kalıbımıza döküp bardak yardımıyla düzlüyoruz.
- Bu karışımı buzdolabına kaldırıyoruz. Çırpma kabına evvel pınar beyaz ve kremayı alıp el çırpıcısıyla çırpıyoruz sonra şeker, un nişasta vanilini ek ediyoruz. Çırpıyoruz tekrar ve son olarakta yumurtaları teker teker kırıp çırpıyoruz (Not gereçler oda sıcaklığında olacak)
- Karışımımızı dolapta bekleyen çemberimize döküyoruz karışımın içine oreları elimizle parçalayarak hafif karıştırıyoruz ve 160 derecelik ısıtılmış fırında 1 saat pişiriyoruz.
- Kekimiz pişince fırından çıkarmadan kapağı yarım açık yarım saat dinlendiriyoruz. Oda sıcaklığına geldikten sonrada 1 gece buzdolabında dinlendiriyoruz.
- Ganaj için kremamızı bir tencerede ısıtıyoruz güzelce kaynamayacak ve çikolatamızı içinde eriyinceye kadar karıştırıyoruz. Pürüzsüz olana kadar.
- Buzdolabından çıkn cheessecakemizin üzerine ganajı döküyoruz ve kenarlarına akanlarıda sürüp oreo kırıntılarında yapıştırıyoruz.
- Üzerine de kalan oreolardan istediğimiz üzere süsleyerek biraz daha buzdolabında dinlendiriyoruz ve servise hazır. Afiyet olsun.