Oreolu Saray Muhallebisi Tanımı İçin Gereçler
Muhallebisi için:
- 100gr tereyağı
- 1 litre süt
- 4 kaşık tepeleme un
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı kakao
- 30 adet oreo bisküvi
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Dövülmüş fındık
Oreolu Saray Muhallebisi Tanımı Yapılışı
- Birinci evvel bir tencerede yumurta sarısı ve şekeri güzelce karıştıralım sonra sütü ek edelim ve tencerenin altını yakalım şeker eriyene kadar karıştıralım süt ısınsın.
- Öbür derin tencerede tereyağını eritip 4 yemek kaşığı unu ekleyip güzelce kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Isınan sütü un kavurduğumuz tencereye ek edelim ve muhallebi kıvamını alana kadar güzelce karıştırmaya devam edelim.
- Katılaşmaya başladığı anda 2 yemek kaşığı kakaoyu ekleyerek karıştıralım.
- Öbür tarafta tabanını hazırlamaya başlayalım.
- Oreoları rondodan geçirip 2 yemek kaşığı eritilen tereyağını ekleyelim ve kaşıkla karıştıralım.
- Servis borcamının altına dökelim ve bir bardak yardımıyla bastırıp sıkıştıralım.
- Buz dolabına kaldıralım biraz dinlensin.
- Göz göz olup kaynayan muhallebinin altını kapatalım ve 1 paket vanilyayı ekleyelim ve 10dk kadar karıştırıp soğutalım.
- Harlı sıcaklığı çıktığında dolaptan borcamı alıp üzerine dökelim her yerine eşit halde yayalım.
- Tekrardan buz dolabına kaldıralım 2saat dinlensin. ????????????.
- Dolaptan çıkartıp dilimleyelim. Dövüşmüş fındıkları üzerine serpelim ve tatlımız servise hazır. ????????.
Not: ister yulaflı bisküvi istersenizde bisküvisiz sade biçimde de yapabilirsiniz. ????.