Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Organ Kopması İlkyardım

Organ Kopması İlkyardım
0
59

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0
ORGAN KOPMASI VE İLKYARDIM

Organ kopması (amputasyon, ampute organ); vucutta cıkıntı oluşturan organların herhangi bir nedenle bulunduğu yerden ayrılmasıdır

Cıkıntı oluşturan organlar: burun, kulaklar, cene, kollar, bacaklar, eller, ayaklar, parmaklar şeklinde sıralanabilir

Organın yerinden ayrılması, genellikle kazalar sonucunda gorulmekle beraber tedavi amaclı da (ornek: gangren nedeniyle ayakların kesilmesi…)olabilmektedir Kaza nedeniyle oluşan organ kopmalarının en onemli nedenleri: motorlu arac kazalarında sıkışma, iş kazaları, duşme veya kesici nitelikteki bir şeyin duşmesi ve benzeridir

Kopan organ, 24 saat icinde(McCarthy, 1990) uygun koşullarda, uygun hastaneye nakledildiği takdirde, yerine dikildiğinde eski gorevini surdurebilir

Uygun koşullar: 1 Hasta, 2 Kopan organ acısından ele alınmaktadır

Alıntı

Similar threads

Organ Kopması ve İlkyardım Organ Kopmalarında İlkyardım Nasıl Yapılır Organ Kopmasında İlk Mudahale Organın yerinden ayrılması, genellikle kazalar sonucunda gorulmekle beraber tedavi amaclı da (ornek: gangren nedeniyle ayakların kesilmesi…)olabilmektedir Kaza nedeniyle oluşan organ...
Cevaplar
0
Görüntüleme
69
ORGAN KOPMASI VE İLKYARDIM Organ kopması (amputasyon, ampute organ); vücutta çıkıntı yaratıcı organların herhangi bir nedenle bulunduğu yerden ayrılmasıdır Çıkıntı oluşturan organlar: burun, kulaklar, çene, kollar, bacaklar, eller, ayaklar, parmaklar şeklinde sıralanabilir Organın...
Cevaplar
0
Görüntüleme
81
Organ Kopması ve İlkyardım Organ Kopmalarında İlkyardım Nasıl Yapılır Organ Kopmasında Ilk Müdahale Organın yerinden ayrılması, çoğunlukla kazalar sonucunda görülmekle beraber çare amaçlı da (örnek: gangren nedeniyle ayakların kesilmesi…)olabilmektedir Kaza sebebiyle oluşan organ...
Cevaplar
0
Görüntüleme
77
İlk Yardım Bilgileri ,ilk yardım nasıl yapılır,yaralanmalar ilk yardım,ilk yardım bilgileri nelerdir,ilk yardım nedir İlk Yardım Bilgileri A TANIMI Aniden hastalanan veya kazaya uğrayan kişinin hayatını kurtarmak ve doktora ulaştırılıncaya kadar, o andaki durumunun daha kotuye...
Cevaplar
0
Görüntüleme
46
858,496Konular
981,633Mesajlar
29,720Kullanıcılar
AR4SsSon üye
Üst Alt