Organik Zeytinyağlı Semizotu Yemeği Tanımı İçin Gereçler
- Yarım kilo organik semizotu
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet kapya biber
- 1 adet köy biberi
- 4 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz toz tatlı biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım küçük çay bardağı ile ince bulgur
- 1 su bardağı su ve 1 Türk kahve fincanı su
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
Organik Zeytinyağlı Semizotu Yemeği Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Tencereye yağı koyalım ,yemeklik doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyelim bir dk kavuralım .
- Sonra çekirdeği çıkarıp küçük doğranmış biberleri koyalım.
- 1 dk bu formda kavuralım .
- Ayıklayıp doğradığımız semizotu bu koyalım bir karıştıralım.
- 3 dk bu biçimde tencere kapağı kapalı kısık ateşte pişirelim.
- Sonra yıkadığımız bulguru dökelim .
- Suyunu verelim, tuz, baharat serpip karıştıralım .
- Fokurdayınca ocağın altını kısalım kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
- Soğuyunca dileğe nazaran yoğurtla tüketebilirsiniz.