Örgü Poğaça (Efsane Lezzet Fevkalade Görüntü) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 çay bardağı ılık süt
- Yarım su bardağı su bardağı zeytinyağ (Sıvı yağ olur ben zeytinyağı kullanmayı tercih ettim)
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım paket instant maya
- 1,5 yemek kaşığı toz şeker
- Yarım yemek kaşığı tuz
- 1 adet yumurta akı
- 4 su bardağı un+1 yemek kaşığı
- 1 adet yumurta sarısı
- Mavi haşhaş
Örgü Poğaça (Efsane Lezzet Fevkalade Görüntü) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle un, tuz ve maya hariç başka materyalleri karıştırma kabına alıp, çırpıcı yardımıyla karıştıralım.
- Ardından mayayı ve tuzu ekleyelim, daha sonra unu yavaş yavaş ekleyip yoğurmaya başlayalım yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
- Hamurun yoğurma süreci bitince üzerini kapak yahut streç sinemayla kapatıp, tam 1 saat mayalandırmaya bırakalım.
- Mayalanan hamurun havasını aldıktan sonra tezgaha alıp 24 eşit kesime bölüp, pürüzsüz bezeler yapalım.
- Daha sonra bezeleri yuvarlayarak ne çok uzun ne çok kısa olacak halde şeritler elde edelim.
- Bütün bezeler bitince üç tane şeridi yan yana dizelim ve üçünün uç kısımlarını birleştirelim daha sonra örgü hali verelim (Uçlarını muhakkak âlâ birleştirin hem tepsi mayasında hemde fırında pişerken açılma olabilir)
- Tüm hamura örgü biçimini verdikten sonra fırın tepsisine dizip, üzerini örtelim ve 25 dakika tepsi mayası verelim burası kıymetli tepsi mayası yeterli olmazsa hoş kabarma olmaz dikkat edelim????
- Ardından mayalanan poğaçaların üzerine yumurta sarılarını sürüp ister susam ister haşhaş ile süsleyip evvelden ısıttığımız 190 derece fırında üstü kızarana kadar pişirelim.
- Daha sonra çıkarıp ister sıcak ister soğuk formda servis edebiliriz. Afiyet olsun???? Tanım için nefisyemektarifleri teşekkürler ????????.