Orgulu Tatlı Tarifi
Orgulu Tatlının Yapılışı
Orgulu Tatlının Malzemeleri:
1 Su Bardağı Sıvı Yağ
1 Su Bardağı Erimiş Margarin
1 Su Bardağı Ilık Su (veya portakal suyu)
1 Paket Kabartma Tozu
Alabildiğince Un
1 Cay Bardaği Findık (ceviz de kullanılabilir), dovulmeden
Şerbeti icin:
5 Su Bardağı Şeker
5 Su Bardağı Su, 14 Limon
imagesorgulutatlitarifiresimli5ad3f26834242
Orgulu Tatlının Yapılışı: Hamur yoğurma kabına yağ ve suyu (veya portakal suyunu) alalım Unu eleyerek ilave edelim Kabartma tozunu da katarak yoğurmaya başlayalım Poğaca hamuru kıvamına gelene dek un ilave edelim Hamurumuz ne cok katı ne de yağını kusacak kadar yumuşak olsun
Hamurdan yumurta buyukluğunde parcalar kopartalım Elimizle once yuvarlayıp sonra yassıltarak elips bir şekil verelim Ortasına findığı elimizle bolerek bir sıra halinde dizelim Fındığın kenarlarında kalan hamurun her iki tarafına da bıcak ile 3 kesik yapalım
Meydana gelen karşılıklı kanatları birbirinin uzerine capraz şekilde getirerek cevizlerin uzerinde birleştirelim
Butun karşılıklı kenarları birleştirerek tatlımızın orgulu bir şekil almasını sağlayalım Fırın tepsisine tatlılarımızı dizelim 200 derece fırında altlı ustlu kızarana dek pişirelim Fırından aldığımızda onceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbeti uzerine gezdirelim Şerbetini emdiğinde servis tabağına dizelim
Not: Bu tatlıyı, ikram edilmeden bir veya yarım gun once yapılırsa daha guzel olur Boylece şurubunu iyice ceker
Afiyet olsun
alıntı
Orgulu Tatlının Yapılışı
Orgulu Tatlının Malzemeleri:
1 Su Bardağı Sıvı Yağ
1 Su Bardağı Erimiş Margarin
1 Su Bardağı Ilık Su (veya portakal suyu)
1 Paket Kabartma Tozu
Alabildiğince Un
1 Cay Bardaği Findık (ceviz de kullanılabilir), dovulmeden
Şerbeti icin:
5 Su Bardağı Şeker
5 Su Bardağı Su, 14 Limon
imagesorgulutatlitarifiresimli5ad3f26834242
Orgulu Tatlının Yapılışı: Hamur yoğurma kabına yağ ve suyu (veya portakal suyunu) alalım Unu eleyerek ilave edelim Kabartma tozunu da katarak yoğurmaya başlayalım Poğaca hamuru kıvamına gelene dek un ilave edelim Hamurumuz ne cok katı ne de yağını kusacak kadar yumuşak olsun
Hamurdan yumurta buyukluğunde parcalar kopartalım Elimizle once yuvarlayıp sonra yassıltarak elips bir şekil verelim Ortasına findığı elimizle bolerek bir sıra halinde dizelim Fındığın kenarlarında kalan hamurun her iki tarafına da bıcak ile 3 kesik yapalım
Meydana gelen karşılıklı kanatları birbirinin uzerine capraz şekilde getirerek cevizlerin uzerinde birleştirelim
Butun karşılıklı kenarları birleştirerek tatlımızın orgulu bir şekil almasını sağlayalım Fırın tepsisine tatlılarımızı dizelim 200 derece fırında altlı ustlu kızarana dek pişirelim Fırından aldığımızda onceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbeti uzerine gezdirelim Şerbetini emdiğinde servis tabağına dizelim
Not: Bu tatlıyı, ikram edilmeden bir veya yarım gun once yapılırsa daha guzel olur Boylece şurubunu iyice ceker
Afiyet olsun
alıntı