Original Pastane Yolu Sekerpare Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım paket margarin oda ısısında yumuşak olacak (125 gr)
- 1 su bardağı pudra şekeri (200 gr)
- 1 su bardağı irmik
- 2 tane yumurta (1 adedinin sarısı üzerine sürülecek)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tane kabartma tozu
- 3,5-4 su bardağı un
- 1 su bardağı kadar ceviz
- 4 su bardağı şeker
- 5 su bardağı su
- 3 -4 damla limon suyu yahut 1 dilim limon
Original Pastane Tarzı Sekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce şerbeti kaynatalım. Soğutulur.
- Derin bir kaba margarin, pudra şekeri, irmik,, sıvı yağ ve yumurtaları (1 adedinin sarısını koymuyoruz) ekleyip, düzgünce karıştırıyoruz.
- Daha sonra kabartma tozunu ekleyin, azar azar unu ekleyip kulak göğsü yumuşaklığında hamur yoğuruyoruz. En son cevizi ek edin ve yoğurun.
- Ceviz büyüklüğünde bezeler alıp, form veriyoruz. Son olarak üzerine yumurta sarısı sürüp çatalla form verin.
- Önceden ısıttığımız fırında 180 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
- Kızaran tatlının birinci sıcaklığı çıktıktan sonra şerbetle buluşturuyoruz. Dinlenen şekerpareler yenmeye hazır. Afiyet olsun.
Not 2: Beni instagram hesabımdan takip edebilirsiniz « sekerpare « tanımını (tam ölçülü) yapılışını sayfamda görüntülü izleyebilirsiniz. Teşekkür ederim.
Original Pastane Metodu Sekerpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı