Yepyeni Girit Mezesi (Yunanistan) Tanımı İçin Materyaller
- 200 gram ezine peyniri (1 kase)
- 100 gram lor peyniri (yarım kase)
- Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
- 1 diş rendelenmiş sarımsak (yahut yarım çay kaşığı sarımsak granül)
- 2 tatlı kaşığı galeta unu
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı dolusu toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı kekik
- Avuç ayası kadar ince kıyılmış antep fıstığı
- 1 avuç iri kesimlere kesilmiş ceviz içi
Orjinal Girit Mezesi (Yunanistan) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Ceviz ve antep fıstığı hariç tüm gereçleri uygun bir kaba koyup çatal yardımıyla eziniz veya eldiven takarak yoğurunuz.
- Ceviz ve antep fıstığını ekleyerek karıştırınız.
- Antep fıstığını toz (3 tatlı kaşığı) olarak da kullanabilirsiniz.
- Servis tabağına alıp dilerseniz üzerine zeytinyağı gezdiriniz.
Deneyenlere afiyet olsun.