Orijinal Hamuruyla Çıtır Çıtır Samosa (Damak Çatlatan Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 3 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kimyon tohumu (ben koymadım bu seferlik)
- 1 su bardağı su (200 ml)
- 6 patates veya 500-550 gram (haŞlanmış ve soyulmuş)
- 2 yemek kaşığı sıvı yağı
- 1 çay kaşığı kimyon tohumu
- Taze zencefil (büyük bir zeytin büyüklüğünde) rendelenecek
- 1 tatlı kaşığı garam masala
- 1 su bardağından bir parmak eksik bezelye
- Arzuya göre 1 küçük çay bardağı haslanmış nohut
- Biraz taze kişniş (iri doğranacak)
- Yarım çay kaşığı kırmızı pulbiber
- Damak tadınıza göre tuz
- Kızartmak için yeterince sıvı yağı
Orijinal Hamuruyla Çıtır Çıtır Samosa (Damak Çatlatan Lezzet) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamuru için uygun bir kaba, su hariç, bütün malzemeleri koyun ve elinizle iyice karıştırın.
- Bu aşamayı çabuk geçmemek lazım.
- Sıvı yağımızı unumuza iyice yedirelim.
- Şimdide suyumuzu katip iyice karıştırın/yoğurun.
- Hamurumuz biraz sert bir hamur oluyor.
- Bir bezle kabın üzerine örtün ve hamurumuzu 20 dakika dinlendirin.
- İç malzemesi için uygun bir tavaya sıvı yağınızı dökün ve kimyon tohumunu kızartın.
- Ardından rendelenmiş taze zencefili koyun ve soteleyin.
- Şimdi bezelyenizi de koyun ve soteleyin.
- Ardından haşlanmış nohutunuzuda katip karıştırın ve küp küp doğradığınız patateslerinizi de katın.
- Taze kişniş hariç teker teker listedekileride koyup karıştırın.
- Burada dikkat edin ki patatesler püre haline gelmesin.
- En son taze kişnişi de katıp karıştırın ve ocaktan alın.
- Hamurumuz dinlendikten sonra tezgaha alın ve azıcık yoğurun.
- Hamurdan eşit boyutta parçalar kopartın ve her parçayı beze yapın.
- Toplam 13 beze çıkıyor.
- Her bezeyi oklavayla veya merdaneyle orta kalınlıkta açın.
- Açtığımız hamuru ikiye kesin ve hamuru külah şeklinde sarin.
- Ağzı açık yerden iç harcımızdan doldurun.
- Şimdide ağzını kapatıp mühürleyin parmaklarınızla. Resimlerde örnek verdim.
- Her bezeye ve hamura aynısını uygulayın. Çok kolay bir hamur olduğu için hiç zorlanma olmuyor.
- Uygun derin bir tavaya yeterince sıvı yağı dökün ve orta ateşde (yükseğe yakın) derecede kızartın.
- Yağın tam kızardığından emin olduğunuzda samosalarınızı tavaya koyun ve arada çevirerek kızartın. Rengi kızıl/sarı olmalı.
- Kızaran samosaları havlu kağıt üzerine koyunki fazla yağını almış olun. Servise hazırdır???????? ????????????
Not: dilerseniz bugün yapıp azıcık yağda kızartınca samosalarınızı derin dondurucuya koyup, başka bir gün için yağda tamamen kızartabilirsiniz. Ve böylelikle servis edince️ çıtırlığını korumuş olursunuz. Altda resim koyup böylesinide sizinle paylaştım.
Orijinal Hamuruyla Çıtır Çıtır Samosa (Damak Çatlatan Lezzet) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı