Orijinal Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 3 yemek kaşığı şeker
- 2 su bardağı süt
Orijinal Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce şeker ve yumurtayı biraz çırpıp un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeyi ekleyip çırpalım.
- Bu karışımdan 1 su bardağı ayıralım. Kabartma tozu ve unu ekleyip tekrar çırpalım.
- Kare borcamı yağlayıp üzerine hafifçe un serpip kekimizi dökelim.
- Isıtılmış fırında 180 derecede 30 dakika pişirelim. Fırından çıkınca üzerini ara ara çatal batıralım ayırdığımız 1 su bardağı karışımı üzerine dökelim.
- Yarım saat dinlendikten sonra servise hazır kremasını servis ederken üzerine dökelim.
- Kreması için 2 su bardağı süt, 1 yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı kakao, 3 yemek kaşığı şekeri bir el çırpıcısıyla ile çırpalım. Karıştırarak pişirelim kaynamaya başlayınca altını söndürüp bir kaseye boşaltıp ağzını streç film ile yada bir poşetle kapatalım yoksa yüzü kabuk bağlar.
Orijinal Islak Kek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı