Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Orijinal Kazakistan Pişisi (Balondan Farksız Püf Noktalı)

Orijinal Kazakistan Pişisi (Balondan Farksız Püf Noktalı)
0
30

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
68
F-D Coin
66
orijinal-kazakistan-pisisi-balondan-farksizpuf-noktali.jpg

Orijinal Kazakistan Pişisi (Balondan Farksız Püf Noktalı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt (200 ml)
  • Yarım su bardağı ılık su
  • 1 paket kuru maya
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı un
2. yoğurma aşaması için :
  • 1 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 3.5 su bardağı azar azar yoğurdukça eklenecek)
Kızartmak için:
  • Bol sıvı yağ

Orijinal Kazakistan Pişisi (Balondan Farksız Püf Noktalı) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Kabın içine ılık süt, su, maya, şeker ve un alınarak hızlıca pürüzsüz olana kadar çırpılır ve üzeri örtülüp 15 dakika ön mayalanma yapılır.
  2. Ardından içine sıvı yağ, yumurta, tuz ve yoğurdukça un azar azar eklenerek yumuşak ele yapışmayan hamur elde edilir (Unu azar azar ekleyerek yoğurmak püf noktası)
  3. Yoğurma işlemi 5 dakika kadar yapılıp mayalandırmak için üzeri örtülür ve yarım saat bekletilir.
  4. Mayalanınca 1 dakika kadar tezgahta yoğrulur. Hamurun altı ve üstü unlanarak 1 cm kalınlığında açılır.
  5. Hamur çay bardağı ile kesilir ve örtü serili fırın tepsisine dizilir. Tüm hamur bitene kadar aynı işlem uygulanır. Üzeri örtülüp 10 dakika daha mayalandırılır.
  6. Orta ateşte kızdırılan bol yağda pişirilir.
Püf noktaları: Yoğurma kısmını uzun tutun. Mayalandırmak işleminde dakikalara uymak oldukça önemli. Yağınız yeni, kızgın ve bol olursa pişileriniz daha güzel kabarır. ???? Afiyet olsun.

Orijinal Kazakistan Pişisi (Balondan Farksız Püf Noktalı) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,296Mesajlar
29,563Kullanıcılar
Malin.Son üye
Üst Alt