Orijinal Kazakistan Pişisi (Balondan Farksız Püf Noktalı) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt (200 ml)
- Yarım su bardağı ılık su
- 1 paket kuru maya
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı un
- 1 adet yumurta
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un (yaklaşık 3.5 su bardağı azar azar yoğurdukça eklenecek)
- Bol sıvı yağ
Orijinal Kazakistan Pişisi (Balondan Farksız Püf Noktalı) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kabın içine ılık süt, su, maya, şeker ve un alınarak hızlıca pürüzsüz olana kadar çırpılır ve üzeri örtülüp 15 dakika ön mayalanma yapılır.
- Ardından içine sıvı yağ, yumurta, tuz ve yoğurdukça un azar azar eklenerek yumuşak ele yapışmayan hamur elde edilir (Unu azar azar ekleyerek yoğurmak püf noktası)
- Yoğurma işlemi 5 dakika kadar yapılıp mayalandırmak için üzeri örtülür ve yarım saat bekletilir.
- Mayalanınca 1 dakika kadar tezgahta yoğrulur. Hamurun altı ve üstü unlanarak 1 cm kalınlığında açılır.
- Hamur çay bardağı ile kesilir ve örtü serili fırın tepsisine dizilir. Tüm hamur bitene kadar aynı işlem uygulanır. Üzeri örtülüp 10 dakika daha mayalandırılır.
- Orta ateşte kızdırılan bol yağda pişirilir.
Orijinal Kazakistan Pişisi (Balondan Farksız Püf Noktalı) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı