Orijinal Kazandibi Tanımı İçin Malzemeler
- 1.5 litre süt
- 1 klasik çay bardağı pirinç unu
- 1.5 klasik çay bardağı nişasta
- 1 hafif tepeleme tatlı kaşığı un
- 1 su bardağı artı 1 yemek kaşığı şeker
- 2 kesim damla sakızı
- 1 tane vanilya
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 su bardağı su
- 2 tatlı kaşığı sıvı yağ
- 2 tatlı kaşığı pudra şekeri
Orijinal Kazandibi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak 25 çarpı 35 cm tepisiye sıvı yağını sürelim her yerine gelecek biçimde üzerine pudra şekerini her yerine serpelim kenara alalım.
- Un ,nişasta ve pirinç ununu bir su bardağı su ile açalım.
- Bir tencereye sütü yumurta sarısını ve şekeri alıp karıştıralım.
- Kaynamaya yakın su ile açtığımız karışımı ek edip damla sakızı ve vanilyayı katıp daima karıştırarak kaynatalım.
- 5-6 dk daima karıştırarak kaynatalım.
- Tepsiyi ocağın üzerine alalım pudra şekeri eriyince 5 kepçe hazırladığımız muhallebi den tepsiye koyup spatula ile karıştırarak tepsiyi döndere döndere her yerini yakalım.
- Ocağın ayarını yanmaya nazaran orta yahut süratli ayara açarak tepsideki hamuru yakalım.
- Kalan muhallebiyi uygunca karıştırarak yaktığımız tepsiye döküp 6-7 saat soğuk ortamda bekletip tepsinin etrafını bıçakla geçip dörtte bölelim spatula ile altan kaldırıp saralım.