Özgün Lahmacun Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için;
- 2 su bardağı su (ılık)
- 5 su bardağı un( yaklasik)
- 2 tatlı kaşığı şeker
- Tuz
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 orta uzunluk soğan
- 5 adet yeşil biber
- 1 adet kapya biber
- Maydanoz
- 4 diş sarımsak
- Yarım kilo kıyma
- 5 -6 domates
- 3- 4 yemek kaşığı salça
- Tuz
- Karabiber, pulbiber, kimyon
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Yepyeni Lahmacun Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Ilık suya şeker ,tuz ,un, yağ konulup yoğrulur ,dinlenmesi için 1 saat kadar üzeri örtülür bekletilir.
- Öteki yanda sebzeler rondoda çekilir .
- Kıyma ,baharatlar ve salça katılır .
- Yaklaşık karışım sululuğuna nazaran yarım su bardağı kadar su eklenir ve oda bir kenara alınır.
- Dinlenen hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler alınır açılır ve fırın tepsisine 4 adet konulur.
- İç harç yayılarak evvelce son sıcaklıkta ısıtılan fırında 5 -10 dk tutulur.
- Sonra çıkınca dilerseniz benim üzere sizde teflon tavada kapak kapatarak altını az daha pişirebilirsiniz.
- Ve yanında limon ezme ve tursuyla afiyetle yenilir.