Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Orijinal Lahmacun Tarifi

Orijinal Lahmacun Tarifi
0
36

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80
orijinal-lahmacun-tarifi.jpg

Özgün Lahmacun Tanımı İçin Gereçler


Hamuru için;
  • 2 su bardağı su (ılık)
  • 5 su bardağı un( yaklasik)
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
İç harcı için;
  • 3 orta uzunluk soğan
  • 5 adet yeşil biber
  • 1 adet kapya biber
  • Maydanoz
  • 4 diş sarımsak
  • Yarım kilo kıyma
  • 5 -6 domates
  • 3- 4 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Karabiber, pulbiber, kimyon
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Yepyeni Lahmacun Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Ilık suya şeker ,tuz ,un, yağ konulup yoğrulur ,dinlenmesi için 1 saat kadar üzeri örtülür bekletilir.
  2. Öteki yanda sebzeler rondoda çekilir .
  3. Kıyma ,baharatlar ve salça katılır .
  4. Yaklaşık karışım sululuğuna nazaran yarım su bardağı kadar su eklenir ve oda bir kenara alınır.
  5. Dinlenen hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler alınır açılır ve fırın tepsisine 4 adet konulur.
  6. İç harç yayılarak evvelce son sıcaklıkta ısıtılan fırında 5 -10 dk tutulur.
  7. Sonra çıkınca dilerseniz benim üzere sizde teflon tavada kapak kapatarak altını az daha pişirebilirsiniz.
  8. Ve yanında limon ezme ve tursuyla afiyetle yenilir.
Özgün Lahmacun Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,475Konular
981,255Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt