Orjinal Pastane Poğaçası Tanımı İçin Gereçler
- 2 su bardağı ılık süt
- 10 gram instant maya
- 2 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı tereyağ (eritilmiş yahut margarin)
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 buçuk çay bardağı nişasta
- Aldığı kadar un (Yaklaşık 4 buçuk su bardağı )
- Yumurta sarısı
Yepyeni Pastane Poğaçası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci evvel hamuru için süt, maya, şeker, yağları ekleyin karıştırın.
- Tuzu, nişastayı yavaş yavaş unu ekleyin ele yapışmayan bir hamur yapın.
- 1 saat mayalandırın hal verin, tepsiye dizin.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürün 200 derece fırında kızarana kadar pişirin.
Yepyeni Pastane Poğaçası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı