Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Orijinal Pastane Şekerpare Tatlısı (Lezzeti Şahane)

Orijinal Pastane Şekerpare Tatlısı (Lezzeti Şahane)
0
34

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83
orijinal-pastane-sekerpare-tatlisilezzeti-sahane.jpg

Orjinal Pastane Şekerpare Tatlısı (Lezzeti Şahane) Tanımı İçin Gereçler

  • 125 gr tereyağı yahut margarin
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta (birinin sarısı üzeri için)
  • 4 yemek kaşığı dolusu pudra şekeri
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • Bir tutam tuz
  • 4 su bardağı un
Şerbeti için;
  • 4 su bardağı şeker
  • 5 su bardağı su
  • Birkaç damla limon suyu
Üzeri için;
  • 1 adet yumurta sarısı
Süslemek için;
  • Antep fıstığı çekilmiş

Orjinal Pastane Şekerpare Tatlısı (Lezzeti Şahane) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Birinci evvel şerbeti hazırlayın. Bunun için şekeri ve suyu tencereye koyup ocağa alın.
  2. Karıştırıp bir taşım kaynayınca limon suyu sıkıp altını kısıp 13 dakika pişirin.
  3. Ocaktan alın soğumaya bırakın.
  4. Hamuru için tereyağı yahut margarini yoğurma kabına alın üzerine başka gereçleri ekleyip yumuşak ele yapışmayan hamur elde edin.
  5. Hamurdan modüller koparıp form verin.
  6. Yağlanmış tepsiye dizin, üzerine yumurta sarısı sürüp büyük uzunluk çatal kaşık çizik atın.
  7. 180 derece fırında 35_40 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.
  8. Fırından çıkarıp sıcak tatlıya soğuk şerbeti dökün.
  9. Şerbeti çekince servis yapın.
❗Not; hamurun içine karbonat koyunca tıpkı pastane şekerparesi oluyor. Karbonat yoksa 1 paket kabartma tozu ekleyin. Kabarma tozu biraz daha yumuşak olmasını sağlıyor bilginize.

❗Birde tatlı sıcak şerbet soğuk olmalı.

Yepyeni Pastane Şekerpare Tatlısı (Lezzeti Şahane) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Şekerpare (Pastane Şekerparesi) Tanımı İçin Gereçler 2 adet yumurta (1 sarı üzeri için ayrılacak)Yarım paket margarin1 çay bardağı sıvı yağ1 çay bardağı irmik2 kaşık pudra şekeri1 vanilin1 kabartma tozu1 çay kaşığı karbonatGereğince unYaklaşık 3-3, 5 bardak Şerbet 3 su bardak seker3 su bardak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
33
Şekerpare ( Pastane Usulu ) Tarifi İcin Malzemeler *250 gr tereyağ veyada margarin *1 5 cay bardağı pudra şekeri *2 cay bardağı irmik *2 yumurta (bir tanesinin sarısı uzerine surulecek ) *Yarım cay kaşığı karbonat *Yarım cay kaşığı kabartma tozu *1 paket vanilya *3 su bardağı un...
Cevaplar
0
Görüntüleme
100
Şekerpare Pastane Lezzetinde Tanımı İçin Malzemeler 125 gram margarin (oda sıcaklığında)2 adet yumurta (1 inin sarısı üzerine )1 çay bardağı pudra şekeri (Bardak ölçüsü 100 ml)1 çay bardağı irmik1 çay bardağı sıvı yağ1 çay bardağı hindistan cevizi1 paket vanilya1 paket kabartma tozu Şerbeti 3 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
27
Pastane Yöntemi Şekerpare Tanımı İçin Gereçler 125 gram margarin yahut tereyağ1 çay bardağı sıvı yağ1 su bardağı pudra şekeri1 çay bardağı irmik1 çay bardağı çekilmiş fındık2 yumurta 1 inin sarısı üzerine1 paket kabartma tozu1 paket vanilyaAldığı kadar un yaklaşık olarak 4 su bardağı yeniden de...
Cevaplar
0
Görüntüleme
38
Pastane Yordamı Şekerpare (10 Dakikada Hazır) Tanımı İçin Malzemeler 125 gr tereyağ (Oda ısısında)1 çay bardağı irmik1 çay bardağından 2 parmak eksik pudra şekeri1 adet yumurta (Sarısı üzerine)1 paket kabartma tozu1 paket vanilya1 su bardağı + 1 su bardağından 2 parmak eksik un Şerbeti için; 2...
Cevaplar
0
Görüntüleme
111
858,477Konular
981,295Mesajlar
29,562Kullanıcılar
omaromarcanSon üye
Üst Alt