Orjinal Pastane Şekerpare Tatlısı (Lezzeti Şahane) Tanımı İçin Gereçler
- 125 gr tereyağı yahut margarin
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
- 2 adet yumurta (birinin sarısı üzeri için)
- 4 yemek kaşığı dolusu pudra şekeri
- 1 çay kaşığı karbonat
- Bir tutam tuz
- 4 su bardağı un
- 4 su bardağı şeker
- 5 su bardağı su
- Birkaç damla limon suyu
- 1 adet yumurta sarısı
- Antep fıstığı çekilmiş
Orjinal Pastane Şekerpare Tatlısı (Lezzeti Şahane) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci evvel şerbeti hazırlayın. Bunun için şekeri ve suyu tencereye koyup ocağa alın.
- Karıştırıp bir taşım kaynayınca limon suyu sıkıp altını kısıp 13 dakika pişirin.
- Ocaktan alın soğumaya bırakın.
- Hamuru için tereyağı yahut margarini yoğurma kabına alın üzerine başka gereçleri ekleyip yumuşak ele yapışmayan hamur elde edin.
- Hamurdan modüller koparıp form verin.
- Yağlanmış tepsiye dizin, üzerine yumurta sarısı sürüp büyük uzunluk çatal kaşık çizik atın.
- 180 derece fırında 35_40 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.
- Fırından çıkarıp sıcak tatlıya soğuk şerbeti dökün.
- Şerbeti çekince servis yapın.
Birde tatlı sıcak şerbet soğuk olmalı.
Yepyeni Pastane Şekerpare Tatlısı (Lezzeti Şahane) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı