
Özgün Sandiviç Ekmeği Tanımı İçin Gereçler
- 1,5 su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı instant kuru maya
- 4 su bardağı un
Yepyeni Sandiviç Ekmeği Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Sandviç ekmeği üretimi için derin bir kaba 1, 5 su bardağı ılık suyu dökün.
- Suyun üzerine 1 yemek kaşığı tereyağı ,3 yemek kaşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 yemek kaşığı instant maya ekleyip karıştıralım.
- 3 su bardağı un ile yoğurmaya başlayın ve akabinde hamur biraz kendini topladıktan sonra bir su bardağı un ekleyelim.
- Un yahut su eklemesi yapmıyoruz. Kullandığım bardak ölçüsü 200 ml.
- Hamuru 7 8 dakika güzelce yoğuruyoruz daha sonra hamuru hiç bekletmeden 6 kesime bölüyoruz 30 dakika bekletiyoruz .
- Akabinde elimizi yağlayıp bir kesimini alıyoruz .
- Tezgah üzerinde yağ yardımıyla açıyoruz ve fotoğrafta gösterdiğin üzere poğaça formunda içi boş olacak formda kapatıyoruz .
- Yağlı kağıt serili tepsimize alıp bir saat mayalanmaya bırakıyoruz.
- Mayalanma bitince üzerine fırça yardımıyla su sürüyoruz.
- 180 derecede 20-25 dakika pişiriyoruz.
- Pişirme esnasında fırın tepsisinin altına boş bir ısıya güçlü kaba kaynar su koyuyoruz .
- Bir yandan kaynıyor bir yandanda da ekmeklerimiz pişiyor bu püf noktasıdır arkadaşlar ekmeğimizin daha yumuşak ve üstünün kurumasını sağlar .
- Bu tanımı ile 6 adet sandviç ekmeği elde etmiş oluruz marketten aldığınızdan farksız bir tanım olacağından emin olabilirsiniz yapacaklara şimdiden afiyet olsun.