Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Orjinal Antep Usulü Zeytinyağlı Kuru Dolma

Orjinal Antep Usulü Zeytinyağlı Kuru Dolma
0
119

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69

Orjinal Antep Tarzı Zeytinyağlı Kuru Dolma Tanımı İçin Malzemeler

  • 7 adet kuru tatlı biber
  • 7 adet kuru acı biber
  • 7 adet kuru patlıcan
  • 10-15 adet asma yaprak
  • 10-15 adet lahana yaprağı
İç harcı için;
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2,5 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 orta uzunluk soğan
  • 1 adet kuru sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 su bardağı ceviz (İri biçimde bıçakla doğrayın)
  • Yeterince tuz
  • 1 adet limonun suyu ya da 1 tatlı kaşığı limon tuzu

Orjinal Antep Yordamı Zeytinyağlı Kuru Dolma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Bütün kurutmalıkları çukur bir tencerede üzerine sıcak su ek edilerek, yumuşayıncaya kadar kaynatılır 10 dakika kapağı kapalı dinlendirilir. Süzülür lahana ve asma yaprağı haşlanır.
  2. Kuru soğan ve sarımsak ince ince kıyılır. Yağ, salçalar, toz biber doğranmış soğan ve sarımsaklar tuz ve karabiber pirince ek edilerek cevizde ek edilir. 5 dakika kadar karıştırılır.
  3. Patlıcan ve biberler hazırlana karışımla yarıya geçecek biçimde ve fazla bastırılmadan doldurulur. Tencereye dairesel formunda alta patlıcanlar üstede biberler gelecek formda dizilir.
  4. Dolmanın üzerine zıt çevrilmiş tabak ya da dolma taşı konur tencerenin kapağı kapatılır. Dolmanın üzerini geçecek halde suyu tuzu ve ekşiyi ekliyoruz kaynamaya başlayınca altını hafif kısarak 45 -50 dakika kadar pişiriyoruz.
  5. Altını kapatarak yufka konut ekmeğiyle servis yapıyoruz. Gaziantep yöresel lezzet afiyet olsun ☺
Not: Ceviz isteğe bağlı yöremizde koyan sayısı azdır fakat koyarsanız lezzet ikiye katlanır

Orjinal Antep Yordamı Zeytinyağlı Kuru Dolma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Antep Adabı Zeytinyağlı Kuru Dolma Tanımı İçin Malzemeler 20 adet kuru patlıcan10 adet kuru biber10 adet kuru kabak2 su bardağı pirinç2 adet kuru soğan1 baş sarımsak1.5 su bardağı zeytinyağıYarım çay bardağı su1 çay kaşığı limon tuzuTuz karabiber pul biber Üzeri için 1 yemek kaşığı tuz1.5 tatlı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
85
Antep usulu zeytinyağlı dolma tarifi Resimli Antep usulu zeytinyağlı dolma tarifi Antep usulu zeytinyağlı dolma nasıl yapılır Malzemeler: 25 adet kurutulmuş patlıcan (dolmalık), 15 adet kurutulmuş biber (dolmalık), 45 adet kuru soğan, 3 baş sarımsak, 2 yemek kaşığı domates salcası...
Cevaplar
0
Görüntüleme
122
Antep Usulü Kuru Dolma Tarifi İçin Malzemeler Yarım ip kuru patlıcan (yaklaşık 15-20 adet, boyutuna göre sayısı artırıp azaltılabilir.)2 su bardağı pirinç1 adet büyük soğan küçükse 2 adet3 adet domates (1 tanesi tencere dibine, 1 tanesi iç harcına rendelenecek, 1 adet de dolmalara kapak yapmak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
39
Antep Metodu Kuru Dolma Tanımı İçin Malzemeler 8 adet kuru patlıcan8 adet kuru acı biber4 adet kuru tatlı biber İçi için; 2 adet orta uzunluk soğan4-5 diş sarımsak2 su bardağı pirinç2 yemek kaşığı salça1,5 çay bardağı zeytinyağıTuzKarabiberPul biberLimon tuzu (isteğe bağlı ekşilik vermek için)...
Cevaplar
0
Görüntüleme
89
Zeytinyağlı Kuru Dolma Tanımı İçin Gereçler 15 adet kuru patlıcan15 adet kuru kabak15 adet kuru biber İç gereci 45 yemek kaşığı pirinç (her 1 kurutmalık için 1 yemek kaşığı ölçüsü)1 kg soğan1 bütün sarımsak1 yemek kaşığı biber salçası1 yemek kaşığı domates salçası1 yemek kaşığı pulbiber1 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
39
858,476Konular
981,279Mesajlar
29,555Kullanıcılar
Üst Alt