Orjinal Kandil Simidi Tanımı İçin Malzemeler
- 4 su bardağı un ( denetimli koyun hamur yumuşak lakin sert olmayacak 4 bardaktan fazlada un alabilir unun yapısı ve materyaller farklılık gösterir )
- 1 yemek kaşığı mahlep
- 3 yemek kaşığı margarin
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı ılık su
- 2 adet yumurta
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 5 tatlı kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı pekmez ( hamura katılacak )
- 30 gram yaş maya
- 2 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta sarısı
- 300 gram susam
- Çörek otu
Orjinal Kandil Simidi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamur materyallerimizi yoğurma kabına alarak hamurumuzu güzelce yoğuruyoruz.
- Simit biçimlerini verdikten sonra 2 bardak su 1 yemek unu birlilte karıştırıyoruz.
- Simitlerimizi bu suya batırıp çıkartıyoruz susama buluyoruz.
- Sade olan simitlerimizede yumurta sarısı sürüp,çörek otu serpiyoruz.
- Simitlerimizi 60 gram olacak biçimde bezelere ayırıyoruz. ????????????.
- 180° de 15 -20 dakika pişiriyoruz.
Dinlenen bezelere simit halini verdikten sonra tepsiye dizdiğimiz simitlerimizide 15 dakika dinlendirip fırınımıza sürüyoruz. Dinlendirme kısımlarına uyarsanız şahane simitleriniz olacaktır. ????.
Orjinal Kandil Simidi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı