Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Orjinal Kandil Simidi

Orjinal Kandil Simidi
0
21

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70

Orjinal Kandil Simidi Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı un ( denetimli koyun hamur yumuşak lakin sert olmayacak 4 bardaktan fazlada un alabilir unun yapısı ve materyaller farklılık gösterir )
  • 1 yemek kaşığı mahlep
  • 3 yemek kaşığı margarin
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı ılık su
  • 2 adet yumurta
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 5 tatlı kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı pekmez ( hamura katılacak )
  • 30 gram yaş maya
Susamlı simitler için;
  • 2 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı un
Üzer için;
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 300 gram susam
  • Çörek otu

Orjinal Kandil Simidi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Hamur materyallerimizi yoğurma kabına alarak hamurumuzu güzelce yoğuruyoruz.
  2. Simit biçimlerini verdikten sonra 2 bardak su 1 yemek unu birlilte karıştırıyoruz.
  3. Simitlerimizi bu suya batırıp çıkartıyoruz susama buluyoruz.
  4. Sade olan simitlerimizede yumurta sarısı sürüp,çörek otu serpiyoruz.
  5. Simitlerimizi 60 gram olacak biçimde bezelere ayırıyoruz. ????????????.
  6. 180° de 15 -20 dakika pişiriyoruz.
Not: hamuru hazırladıktan sonra bezelere ayırıyoruz bezelerimizi 10 dakika dinlendiriyoruz.

Dinlenen bezelere simit halini verdikten sonra tepsiye dizdiğimiz simitlerimizide 15 dakika dinlendirip fırınımıza sürüyoruz. Dinlendirme kısımlarına uyarsanız şahane simitleriniz olacaktır. ????.

Orjinal Kandil Simidi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,477Konular
981,283Mesajlar
29,559Kullanıcılar
aaaaaaaaaaaSon üye
Üst Alt