Orjinal Nişastalı Pırasalı Kıymalı Arnavut Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Aldığı kadar un
- 200 gram kıyma
- Yarım kilo pırasa
- Damak tadına göre tuz ve karabiber
- Damak tadına göre biraz toz biber
- Salça
- Buğday nişastası
Orjinal Nişastalı Pırasalı Kıymalı Arnavut Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İç harcı için kıyma, pırasa ve baharatlarımızı bir tavaya alarak kavuruyoruz. İsteğe göre biraz salça koyabilirsiniz.
- Bir kabın içine ılık suyumuzu ve 2 yemek kaşığı unu döküp karıştıralım ve tuz, sirke, sıvı yağ ilave edelim. İyice karıştırıyoruz ve unumuzu yumuşak bir hamur haline gelene kadar yoğuruyoruz ve yarım saat dinlendirelim.
- Dinlendirdiğimiz hamurumuzu 2 parçaya bölelim ve 16 bezeye bölelim. 8 alta 8 üstte olacak şekilde tek tek açalım ve yağlayalım ardından 10,15 dk dinlendirelim.
- Dinlendirdiğimiz hamurumuzu tepsiye alarak elimizin üstü ile açarak tepsimize serelim.
- Serdiğimiz hamur üzerine iç harcımızı dökelim ve diğer hamurumu tekrar elimizle açalım ve kenarları katlayalım ve kare kare keselim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece normal fanlı olarak 45 dk pişirelim. Duruma göre piştiğinde çıkalım ve çıkarıp sıcak böreğimizin üzerine hafif su serpip üstünü örtelim ve dinlendirdikten sonra servise hazır, afiyet olsun .