teknolojiuzmani
FD Üye

Orjinal Şam Tat Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 6 su bardağı irmik
- 3 su bardağı şeker
- 2buçuk su bardağı süt (Biraz ılık olacak)
- 1 yemek kaşığı karbonat
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 5 buçuk su bardağı şeker
- 5 su bardağı su
- Biraz limon suyu
Orjinal Şam Tat Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kuru malzemeleri koyup, karıştırın. (Tarçın hariç)
- Daha sonra sütü ekleyip, yoğuruyoruz.
- Daha sonra dolaba kaldırıyoruz dinlenmesi lazım buzdalabında.
- Ben akşamda yoğuruyorum. Dolaba kaldırıp sabah tarçınını ekleyip, tekrar elimizle biraz daha yoğuruyorum.
- Borcamımızı margarinle veya tereyağıyla yağlayıp, tepsiye düzgünce yayıyoruz.
- 1 tatlı kaşığı pekmez var 3 yemek kaşığı suyu karıştırıp, üstüne hem sürüyoruz hem düzeltiyoruz.
- Dilimlendikten sonra fıstıkları dizip, 170 derece fırına veriyoruz.
- Ardından şerbetini kaynatıyoruz şerbet iyice özleşsin hemen altını kapatmayın limonu da ekledikten sonra 15 dakika daha kaynatıyoruz.
- Şerbet ve pişen tatlı sıcak olacak. Fırından çıkan sıcak tatlıyı sıcak şerbetle buluşturuyoruz. Afiyet olsun.