Orjinal Tarıfıyle Meşhur Sarıyer Böreğini Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket baklavalık yufka
- Yarım kg kıyma
- 2 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı dolusu kuş üzümü
- Tuz karabiber
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı mahlep
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Orjinal Tarıfıyle Meşhur Sarıyer Böreğini Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle böreğin içini hazırlayalım. Kıymayı tencereye alıp suyunu salıp çekene kadar pişirin. Ardından sıvı yağ ve küp küp doğranmış soğan ekleyin.
- Kuş üzümünü beş dakika suda bekletin daha sonra onu da ilave edin. Baharatları ekleyip kavurun. Mahlep böreğinize kıymalı böreğe başka bir boyut kazandıracak ,mutlaka ekleyin.
- Sos için; sıvı yağ, süt ve erimiş tereyağını karıştırın. Yufkanızı tezgaha serin üstüne sos karışımını fırça yardımıyla sürün, bu işlemi beş yufka üst üste olacak şekilde devam edin.
- Beşinci yufkaya kıymalı harcı uzun bir şekilde ekleyin, sıkı bir şekilde rulo yapın. Son olarak rulonuzu “u”harfi şeklinde şekil verip tepsinize alın, üstüne tekrar harçtan sürüp kızarana kadar pişirin.
- Ben önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık yarım saat pişirdim. Aynı işlemi diğer yufkalara da yapın. Afiyetlee.