Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Orjinaline En Yakın Burger Ekmekleri

Orjinaline En Yakın Burger Ekmekleri
0
41

morfeus

FD Üye
Etkileşim
4
F-D Coin
139

Orjinaline En Yakın Burger Ekmekleri Tanımı İçin Malzemeler

• 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 paket kuru maya
  • Yarım su bardağı sıvı yağ (ben zeytinyağı kullandım)
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 6 su bardağı un (duruma nazaran az yahut çok girebilir)

Orjinaline En Yakın Burger Ekmekleri Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Su, süt, maya ve şekeri derin bir kabın içerisine alıp 15 dakika mayanın etkinleşmesi için bekleyelim.
  2. Ardından yumurtanın akını, zeytinyağını ekleyip karıştıralım ve unu eklemeye başlayalım yavaş yavaş,.
  3. Hamur ele yapışmayan ancak hoş bir yumuşaklığa gelince un eklemeyi bırakalım ve hamuru tezgaha alıp 15-20 dakika kadar hiç durmadan yoğuralım (burası hamurun hoş kıvam alması için önemli).
  4. Daha sonra hamuru iki eşit modüle bölüp birinci parçayı tezgah üzerinde yuvarlak bir tepsi boyutunda açalım, ikinci hamuru da o formda açıp birinci hamurun üstüne indirelim iki kat olmalı.
  5. Ardından büyük yapmak isterseniz büyük küçük isterseniz küçük bardakların ağız kısmı ile yuvarlaklar elde edelim.
  6. Yağlı kağıt serili tepsiye dizip bir kısmının üzerine yumurta sarısını bir kısmının üzerine de yalnızca süt sürüp tam tamına 2 saat kadar mayalandırmaya bırakalım.
  7. 2 saatin sonunda evvelce ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim yaklaşık 15-20 dakika kadar sürüyor lakin denetimli olalım.
  8. Pişen burger ekmeklerini dinlenip soğuduktan sonra bölmeli yerinden kesip kullanabiliriz afiyet olsun????.
Not: ben konuttaki en büyük bardağın ağız kısmı ile yaptım yeniden de küçük oldu ıslak burger boyutunda oldular daha büyük isterseniz ona nazaran bir şey kullanın.
  • Birde yumurta sarısı yerine daha özgün görünsün istiyorsanız yalnızca süt sürün.
  • Susam dileğe nazaran ????
Orjinaline En Yakın Burger Ekmekleri Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

858,476Konular
981,262Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt