Orjinaline En Yakın Burger Ekmekleri Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 paket kuru maya
- Yarım su bardağı sıvı yağ (ben zeytinyağı kullandım)
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 6 su bardağı un (duruma nazaran az yahut çok girebilir)
Orjinaline En Yakın Burger Ekmekleri Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Su, süt, maya ve şekeri derin bir kabın içerisine alıp 15 dakika mayanın etkinleşmesi için bekleyelim.
- Ardından yumurtanın akını, zeytinyağını ekleyip karıştıralım ve unu eklemeye başlayalım yavaş yavaş,.
- Hamur ele yapışmayan ancak hoş bir yumuşaklığa gelince un eklemeyi bırakalım ve hamuru tezgaha alıp 15-20 dakika kadar hiç durmadan yoğuralım (burası hamurun hoş kıvam alması için önemli).
- Daha sonra hamuru iki eşit modüle bölüp birinci parçayı tezgah üzerinde yuvarlak bir tepsi boyutunda açalım, ikinci hamuru da o formda açıp birinci hamurun üstüne indirelim iki kat olmalı.
- Ardından büyük yapmak isterseniz büyük küçük isterseniz küçük bardakların ağız kısmı ile yuvarlaklar elde edelim.
- Yağlı kağıt serili tepsiye dizip bir kısmının üzerine yumurta sarısını bir kısmının üzerine de yalnızca süt sürüp tam tamına 2 saat kadar mayalandırmaya bırakalım.
- 2 saatin sonunda evvelce ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim yaklaşık 15-20 dakika kadar sürüyor lakin denetimli olalım.
- Pişen burger ekmeklerini dinlenip soğuduktan sonra bölmeli yerinden kesip kullanabiliriz afiyet olsun????.
- Birde yumurta sarısı yerine daha özgün görünsün istiyorsanız yalnızca süt sürün.
- Susam dileğe nazaran ????