Orman Kebabı Tanımı İçin Materyaller
- 400 gram kuşbaşı et
- 1 orta uzunluk soğan
- 2 diş sarımsak/ kullandım isteğe bağlı
- 2 adet havuç
- 3 adet orta uzunluk patates
- 2 adet sıvı yeşil biber
- 1 kase bezelye
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 3.4 kaşık sıvı yağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Baharat olarak
- Tuz
- Karabiber
- Kekik kulandım
- Aşağı üst 3. 3.5 su bardağı su
- İsteğe bağlı olarak piştikten sonra üzerine kaşar serpip fırında 10.dk pişirin
Orman Kebabı Tanımı Yapılışı
- Öncelikle tencere de eti suyunu çekip yumuşayana kadar kavuralım.
- 3 yemek kaşığı kadar sıvı yağ biraz tereyağı ekliyelim ve sırasıyla yemeklik doğranmış soğanlar ekleyip biraz soteleyin.
- Yeşil biber, sarımsak ekliyerek kavurmaya devam edelim.
- Salçaları ekliyelim küp küp dogranmış patatesi, havucu ek edip birazda onları kavurup bezelyeler ekliyelim karıştıralım.
- Sıcak suyu ekliyerek tencerenin kapağı kapatılır ve orta ateşde sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirelim
- Yemek pişince en son tuz, karabiber, kekik ilave edilip 5 dakika daha pişirilir. Afiyet olsun. #ormankebabı #nefisyemektarifleri #gününmenüsü #sunumonemli #lezizyemeklerim.