
Orman Kebabı Tanımı İçin Gereçler
- Yarım kilo dana kuşbaşı yumuşak çabuk pişen tarafından
- 2 adet patates
- 2 adet kuru soğan
- 5-6 diş sarımsak
- 2 orta uzunluk havuç
- 1 tane domates
- 3-4 tane yeşil biber
- 1 kase konserve bezelye
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- Tuz, karabiber, çok az kimyon, kekik
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı kadar tereyağı
Orman Kebabı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Patates ve havucu küp küp doğrayıp kızartalım.
- Tenceremi hoş ısıttım sıvı yağımı koydum (tereyağını son kademede ek edeceğiz) etlerimi hoş mühürledim çok az su saldı suyunu çekene kadar karıştırdım suyunu çekti kavurmaya devam ettim etlerim istediğim kıvama gelince soğanını sarımsağını koyup 1- 2 çeşit daha çevirdim.
- Daha sonra doğramış olduğum biberleri üzerine ek ettim birkaç cins daha çevirdim.
- Biber salçası ve domates salçasını ek ettim.
- Doğradığımız domatesleri ve kızarttığım havuç ve patatesi de ek ettim.
- Üzerine etlerin üstüne çıkacak formda sıcak su koydum.
- Tuzunu ek ettim. Bu biçimde etlerim yumuşayana kadar kaynattım. (bezelyelerim konserve olduğu için bu kademeden sonra bezelyeleri kattım.
- Bezelyeleri koyduktan 8-10 dk daha kaynatıp ocağı kapattım.
- Ocağı kapattıktan sonra dilediğiniz baharatı ek edebilirsiniz. Tanımımı deneyenlere şimdiden afiyet olsun ????.