Orman Kebabı Tanımı İçin Gereçler
- 750 gram et
- 1 patates
- 1 havuç
- 1 su bardağı bezelye
- 1 soğan
- 1-2 diş sarımsak
- 1 çorba kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
Orman Kebabı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Bir tencereye sıvı yağ koyun kızınca doğradığınız etleri tencereye ekleyin.
- Suyunu bırakınca soğan ve sarımsak ek edin ve kavurun.
- Akabinde salça ekleyip biraz daha kavurun ve üstüne sıcak su ekleyip düdüklü tencerede eti pişmeye bırakın.
- Daha sonra havuç, patates ve bezelyeyi ek edin. 10-15 dakika kadar zerzevatları pişirin.
- Tuz, karabiber ve kekik ekleyip birkaç dakika daha pişirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.