Orman Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 300 gram kuşbaşı et
- 3 tane patates
- 1 tane havuç
- 1 su bardağı haşlanmış bezelye
- 1 tane kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı karışık biber-domates salçası
- 1 çay kaşığı pul biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Tuz
Orman Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kuşbaşı eti haşlayalım, bezelyeyi de aynı şekilde haşlayalım hazır edelim.
- Patatesi ve havucu küp şeklinde doğrayalım,kızartalım hazır edelim.
- Soğanı ve sarımsağı doğrayalım, sıvı yağ ile birlikte kavuralım salçasını ekleyelim kavuralım.
- Haşladığımız eti ve bezelyeyi ekleyerek kavurma işlemine devam edelim.
- Haşladığımız etin suyunu yemeğe dökelim (benim et suyum 1 su bardağı kadar çıktı ekstra 1 su bardağı da sıcak su ekledim. )
- Yemek kaynadıktan sonra kızarttığımız havucu ve patatesi ekleyelim.
- Tuzunu baharatlarını da ekledikten sonra kısık ateşte 10 dakika kadar pişirelim.
- Yemeğin suyunu isteğinize göre ayarlayabilirsiniz.