Orman Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram kuşbaşı et
- 1 adet soğan
- 2 adet orta boy havuç
- 3 adet orta boy patates
- 1 derin çorba kasesi bezelye
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz ,kekik ,pulbiber
Orman Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce etimizi haşlıyoruz.
- Diğer malzemelerimizi küp küp doğuyoruz.
- Etimiz haşlanınca bir tencereye zeytinyağını ve etimizi koyup kavuruyoruz.
- Daha sonra sırasıyla önce soğanı ekleyip kavuruyoruz.
- Daha sonra havuçlarımızı ekleyip kavuruyoruz.
- Havuçlar biraz kavrulunca salçalarımızı ekleyip güzel ce karıştırıyoruz.
- Daha sonra patatesleri ekleyip en sonda bezelyeleri ekleyip karıştırıyoruz.
- Baharatları ekledikten sonra eti haşladığımız suyu ekleyip pişmeye bırakıyoruz. Su az gelirse ilave edebilirsiniz. ( bezelyeleri ben buzluktan kullandım biraz geç pişti haşlamadan kullanmıştım. Siz bi ön haşlama yapabilirsiniz. ) afiyet olsun.