elektronikci
FD Üye
Orman Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg dana kuşbaşı
- 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 1 büyük uzunluk soğan
- 4 diş sarımsak
- 3 tane domates püresi ya da 1 yemek kaşığı salça
- 3 adet patates
- 2 adet havuç
- 1,5 su bardağı bezelye
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- Sıcak su
Orman Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle tencereye yağı koyup kızdırıyoruz.
- Etleri tencereye atıyoruz suyunu salmaya başlayınca kapağını kapatıyoruz.
- Suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
- Soğan, sarımsak ve domates püresini ekliyoruz.
- Üzerini geçene kadar su ekleyip tencerenin kapağını kapatıyoruz.
- Etler pişmeye yakın zerzevatları ve baharatları ekliyoruz.
- Bu basamakta suyu azaldıysa tekrar su desteği yapabilirsiniz.
- Kısık ateşte pişiriyoruz.Afiyet olsun .