Orman Meyveli Pasta Tanımı İçin Gereçler
Pandispanya için ;
- 3 adet oda sıcaklığında yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı ılık su
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket şekerli vanilin
- 1 su bardağı tepeleme + 2 çorba kaşığı un
- 1 fiske tuz
- 1 paket pastacı kreması
- 3 su bardagı süt
- 50 gram margarin
- Dondurulmuş böğürtlen
- Dondurulmuş çilek
- Dondurulmuş ahu dudu
- Pudra şekeri
Orman Meyveli Pasta Tanımı Yapılışı
- Yumurtaların beyazı ve sarısı ayrılır.
- Sarıları şekerle rengi açılana kadar mikserle çırpın.
- Daha sonra ılık su eklenip çırpmaya devam edin.
- Kabartma tozu, vanilya ve un eklenir ve bu kademede mikser bırakılıp spatula yardımıyla homojen bir karışım elde edene kadar dıştan içe hakikat karıştırın.
- Yumurta aklarını da tuzla kar beyaz olana dek çırpın ve karışıma ekleyip tıpkı formda spatula ile fazla söndürmeden dıştan içe hakikat karıştırın.
- 22 cmlik kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt serin ve karışımı dökün.
- 180 derecede ısıtılmış fırında 20 25 dk pişirin.
- Orta kreması için pastacı kreması 3 su bardağı süt ve 50 gram margarini mikser yardımıyla krea kıvamına gelene kadar çırpın.
- Pişen pandispanyayı fırından çıkarın soğutmaya bırakın soğuyunca ortan 2 ye bölüp ortasına hazırladığımız kremayı sürün.
- Orman meyvelerini de yerleştirip pandispanyanın başka kesimini üstüne kapatın.
- Üstüne bir kat daha krema sürelim birebir halde orman meyvelerini yerleştirip küçük süzgeç yardımı ile pudra şekerini üstene serpin.