Orman Meyveli Soslu Revani Tatlı Tanımı İçin Materyaller
- 1 paket dr oatker orman meyveli sos
- 1 çay bardağı un
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 2 çay bardağı irmik
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta
- 1 paket dr oatker vanilya
- 1 paket dr oatker kabartma tozu
- 12 yemek kaşığı toz şeker
- 4 çay bardağı su
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
Orman Meyveli Soslu Revani Tatlı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle karıştırma kesenin içine evvel yumurtaları bırakın üzerine toz şekeri ekleyin birlikte iki dakika çırpalım akabinde sıvı yağı vanilyayı kabartma tozunu yoğurdu toz orman meyveli sosu bırakıp birlikte çırpalım.
- Akabinde unu ve irmiği ekleyip birlikte tel çırpıcıyla karıştıralım ve yağlanmış slikon kalıplara revani harcı bırakalım evvelden ısıtılmış fansız fırında 180 derecede üzeri kızarana kadar tatlımızı denetimli 25 dakika pişirelim.
- Revanimiz soğuduktan sonra slikon kalıplardan çıkaralım akabinde şerbeti için tencereye toz şekeri suyu ekleyin ve tel çırpıcıyla karıştıralım.
- Akabinde şerbetimiz kaynamaya başlayınca üzerine limon suyu ekleyip orta ateşte 10 dakika ortada karıştırarak kaynatarak pişirin ve şerbeti soğutun.
- En son soğuk olan revani tatlımızın üzerine soğuk şerbetimizi gezdirelim ve şerbetin çekmesi için en az 4 saat buzdolabında bekletelim vaktiniz varsa bir gece revani tatlımızı buzdolabında bekletelim.
- En son revani tatlımızı servis tabağına bırakalım üzerini antep fıstığı yahut hindistan cevizi ile süsleyip servise sunun afiyet olsun.