Orme Borek
Resimli Orme Borek Tarifi
Orme Borek Nasıl yapılır
Orme Borek yapımı
imagesormeborektarifiresimli5ad42c2e44bf0
Orme Borek icin kullanılacak malzemeler şunlardır;
112 kg Milfoy Hamuru
23 Adet Orta Patlıcan
32 Corba Kaşığı Un
41 Su Bardağı +Yarım Cay Bardağı Sut
53 Corba Kaşığı Kaşar Peyniri Rendesi
62 Corba Kaşığı Tereyağı
71 Adet Yumurtanın Sarısı
Orme Boreğin Tarifi
•On hazırlık olarak boreğin ic malzemesini hazırlayalımPatlıcanları 78 yerinden kurdanla delerek,ocak ateşinde icleri yumuşayıncaya dek cevirerek kozleyelimPatlıcanlar sıcakken saplarından tutarak,bıcakla kabuklarını soyalımSap kısmını kestikten sonra patlıcanları iyice kıyalım
•Tereyağını eritip,unu ekleyelimUnun rengi hafifce donene dek kavuralımPatlıcanları ilave edelimSutu ağır ağır ve surekli karıştırarak ,ekleyelimTuzunu ayarlayalımUzeri goz goz olana dek pişirip,ateşten alalımCırpma teli ile karıştırarak, rendelenmiş kaşar peynirini ekleyelimBir kenarda bekletelim
•2 adet milfoy hamurunu birbirine kenarından yapıştıralımMerdane ile enine ve boyuna acarak,dikdortgen bir hamur elde edelimHamurun 4 koşesini bir bucuk parmak kalınlığında keselimHamurun uzun olan iki kenarından 5 tane kesik yapalım(iki tarafından da)
•Patlıcan beğendiyi uzun bir şekilde hamurun ortasına yerleştirelimMilfoy hamurunun keserek yaptığımız karşılıklı kanatlarını ust uste gelecek şekilde kapatalımHafifce yağlanmış tepsiye dizelimButun milfoy hamurlarını bu şekilde hazırlayalımUzerlerine yumurta sarısı surelimOnceden ısıtılmış 200 dereceli fırında altları ve ustleri kızarana dek pişirelim
afiyet olsun
Resimli Orme Borek Tarifi
Orme Borek Nasıl yapılır
Orme Borek yapımı
imagesormeborektarifiresimli5ad42c2e44bf0
Orme Borek icin kullanılacak malzemeler şunlardır;
112 kg Milfoy Hamuru
23 Adet Orta Patlıcan
32 Corba Kaşığı Un
41 Su Bardağı +Yarım Cay Bardağı Sut
53 Corba Kaşığı Kaşar Peyniri Rendesi
62 Corba Kaşığı Tereyağı
71 Adet Yumurtanın Sarısı
Orme Boreğin Tarifi
•On hazırlık olarak boreğin ic malzemesini hazırlayalımPatlıcanları 78 yerinden kurdanla delerek,ocak ateşinde icleri yumuşayıncaya dek cevirerek kozleyelimPatlıcanlar sıcakken saplarından tutarak,bıcakla kabuklarını soyalımSap kısmını kestikten sonra patlıcanları iyice kıyalım
•Tereyağını eritip,unu ekleyelimUnun rengi hafifce donene dek kavuralımPatlıcanları ilave edelimSutu ağır ağır ve surekli karıştırarak ,ekleyelimTuzunu ayarlayalımUzeri goz goz olana dek pişirip,ateşten alalımCırpma teli ile karıştırarak, rendelenmiş kaşar peynirini ekleyelimBir kenarda bekletelim
•2 adet milfoy hamurunu birbirine kenarından yapıştıralımMerdane ile enine ve boyuna acarak,dikdortgen bir hamur elde edelimHamurun 4 koşesini bir bucuk parmak kalınlığında keselimHamurun uzun olan iki kenarından 5 tane kesik yapalım(iki tarafından da)
•Patlıcan beğendiyi uzun bir şekilde hamurun ortasına yerleştirelimMilfoy hamurunun keserek yaptığımız karşılıklı kanatlarını ust uste gelecek şekilde kapatalımHafifce yağlanmış tepsiye dizelimButun milfoy hamurlarını bu şekilde hazırlayalımUzerlerine yumurta sarısı surelimOnceden ısıtılmış 200 dereceli fırında altları ve ustleri kızarana dek pişirelim
afiyet olsun