iltasyazilim
FD Üye
Örme Börek
Resimli Örme Börek Tarifi
Örme Börek Nasıl yapılır
Örme Börek yapımı
Örme Börek için kullanılacak malzemeler şunlardır;
112 kg Milföy Hamuru
23 Adet Orta Patlıcan
32 Çorba Kaşığı Un
41 Su Bardağı +Yarım Nehir Bardağı Süt
53 Çorba Kaşığı Kaşar Peyniri Rendesi
62 Çorba Kaşığı Tereyağı
71 Adet Yumurtanın Sarısı
Örme Böreğin Tarifi
•Ön hazırlık olarak böreğin iç malzemesini hazırlayalımPatlıcanları 78 yerinden kürdanla delerek,ocak ateşinde içleri yumuşayıncaya değin çevirerek közleyelimPatlıcanlar sıcakken saplarından tutarak,bıçakla kabuklarını soyalımSap kısmını kestikten sonra patlıcanları ayrıntılarıyla kıyalım
•Tereyağını eritip,unu ekleyelimUnun rengi hafifçe dönene değin kavuralımPatlıcanları ilave edelimSütü yavaşça ve sürekli karıştırarak ,ekleyelimTuzunu ayarlayalımÜzeri göz göz olana değin pişirip,ateşten alalımÇırpma teli ile karıştırarak, rendelenmiş kaşar peynirini ekleyelimBir kenarda bekletelim
•2 adet milföy hamurunu birbirine kenarından yapıştıralımMerdane ile enine ve boylu boyunca açarak,dikdörtgen bir hamur elde edelimHamurun 4 köşesini bir buçuk parmak kalınlığında keselimHamurun uzun olan iki kenarından 5 tane kesilmiş yapalım(iki kadar da)
•Patlıcan beğendiyi uzun bir şekilde hamurun ortasına yerleştirelimMilföy hamurunun keserek yaptığımız karşılıklı kanatlarını üst üste gelecek şekilde kapatalımHafifçe yağlanmış tepsiye dizelimBütün milföy hamurlarını bu şekilde hazırlayalımÜzerlerine yumurta sarısı sürelimÖnceden ısıtılmış 200 dereceli fırında altları ve üstleri kızarana kadar pişirelim
sağlık olsun *
Resimli Örme Börek Tarifi
Örme Börek Nasıl yapılır
Örme Börek yapımı
Örme Börek için kullanılacak malzemeler şunlardır;
112 kg Milföy Hamuru
23 Adet Orta Patlıcan
32 Çorba Kaşığı Un
41 Su Bardağı +Yarım Nehir Bardağı Süt
53 Çorba Kaşığı Kaşar Peyniri Rendesi
62 Çorba Kaşığı Tereyağı
71 Adet Yumurtanın Sarısı
Örme Böreğin Tarifi
•Ön hazırlık olarak böreğin iç malzemesini hazırlayalımPatlıcanları 78 yerinden kürdanla delerek,ocak ateşinde içleri yumuşayıncaya değin çevirerek közleyelimPatlıcanlar sıcakken saplarından tutarak,bıçakla kabuklarını soyalımSap kısmını kestikten sonra patlıcanları ayrıntılarıyla kıyalım
•Tereyağını eritip,unu ekleyelimUnun rengi hafifçe dönene değin kavuralımPatlıcanları ilave edelimSütü yavaşça ve sürekli karıştırarak ,ekleyelimTuzunu ayarlayalımÜzeri göz göz olana değin pişirip,ateşten alalımÇırpma teli ile karıştırarak, rendelenmiş kaşar peynirini ekleyelimBir kenarda bekletelim
•2 adet milföy hamurunu birbirine kenarından yapıştıralımMerdane ile enine ve boylu boyunca açarak,dikdörtgen bir hamur elde edelimHamurun 4 köşesini bir buçuk parmak kalınlığında keselimHamurun uzun olan iki kenarından 5 tane kesilmiş yapalım(iki kadar da)
•Patlıcan beğendiyi uzun bir şekilde hamurun ortasına yerleştirelimMilföy hamurunun keserek yaptığımız karşılıklı kanatlarını üst üste gelecek şekilde kapatalımHafifçe yağlanmış tepsiye dizelimBütün milföy hamurlarını bu şekilde hazırlayalımÜzerlerine yumurta sarısı sürelimÖnceden ısıtılmış 200 dereceli fırında altları ve üstleri kızarana kadar pişirelim
sağlık olsun *