Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Oruk Kebabı

Oruk Kebabı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
MALZEMELER

600 gram kuzu kıyma (tercihen oranında yağlı) 4 yemek kaşığı ince bulgur 1 adet orta boy kuru soğan 12 çay kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı nane 2 tatlı kaşığı kırmızı pul biber Servisi için:

1 adet tırnak pide 2 adet orta boy yeşil sivri biber

NASIL YAPILIR?

İnce bulguru küçük bir kaba alın 2 yemek kaşığı sıcak suyla ıslatın Şişmesi için üzerini streç filmle kapatıp 810 dakika kadar bekletin Kabuğunu soyup ortadan ikiye kestiğiniz kuru soğanı rendenin ince tarafıyla rendeleyin Rendelenmiş kuru soğan ve şişen ince bulguru; tuz, nane ve kırmızı pul biber ilavesiyle geniş bir tepside yoğurun Yağlı kuzu kıymayı tepsiye alıp özleşene kadar tüm malzemeyi iyice yoğurun Hazırladığınız harcı dört eşit parçaya bölün Üzeri hafifçe yağlanmış şişlere, porsiyonladığınız kıyma harcını parmaklarınızı ıslatarak yayın Mümkünse mangalda, ızgarada ya da fırında iyice kızarana kadar pişirin Servisinde kullanacağınız tırnak pideyi minik küpler halinde kesin Biberleri közleyin Kızarıp yağını salmakta olan oruk kebaplarını pide üzerine aldıktan sonra sıcak olarak servis edin


 
858,505Konular
982,810Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt