Örüklü Poğaça Tanımı İçin Materyaller
- 1.5 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı tozşeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım paket (125 gr ) margarin
- 2 yumurta ( 1 adedinin sarısını üzeri için ayırdım)
- 1 paket instant maya
- Yeteri kadar un
- Peynir
- Maydanoz
- Çekirdek içi
Örüklü Poğaça Tanımı Yapılışı
- Yoğurma kabına sütü, şekeri, tuzu, sıvı yağı, instant mayayı ve yumurtayı aldım gereçleri güzelce karıştırdım. Azar azar unu ekledim yumuşak bir hamur hazırladım.
- Hamuru yaklaşık 1 saat mayalandırdım.
- Hamuru merdane yardımıyla açtım, oda sıcaklığında beklettiğim yumuşak margarini üzerine sürdüm ve katladım.
- Tekrar açtım biçimde görüldüğü üzere üçe böldüm ortalarına peynir ve maydanoz karışımını koydum.
- Üstten birleştirdim saç örgüsü biçimini verdim.
- Üzerine yumurta sarısını sürdüm çekirdek içi ile süsledim tepsi mayası yaptım.
- 30 dk kadar kalıba koydum benimki çok kabardı bu yüzden kalıbımı değiştirmek zorunda kaldım siz hamurunuza uygun kalıba bırakın. Fırında 30 dk pişirdim.Afiyet olsun.