bilgisayarci
FD Üye
Osmancık Böreği (Nar Gibi Kızarmış) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı maya
- 1 çay kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
- 1 tutam maydanoz
- 1 su bardağı kaşar peynir
- 1 su bardağı lor peynir tada sert beyaz peynir
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Osmancık Böreği (Nar Gibi Kızarmış) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Un hariç tüm malzemeyi yoğurma kabına alıp karıştıralım.
- Unu dikkatli ekleyerek ele yapışmayan bir hamur yapıyoruz.
- Hamuru 7 eşit parçaya bölelim benim tavam büyük olduğu için o şekil böldüm sizde tavanıza göre ayarlayabilirsiniz.
- Hamuru biz içini yapana kadar üzerini örterek dinlendirelim.
- Maydanozu ince kıyalım kaşarı ister rendeleyip yada ince kıyabilirsiniz diğer peynirle beraber hepsini karıştıralım.
- Yufkaları tavamıza göre açalım kenara alalım tavayı ocağa alalım ve iyice ısıtalım sonra orta ateşe alalım.
- Yufkanın ilkini tavaya biraz sıvı yağ koyduktan sonra yufkayı çevirerek kızartalım.
- Kızaran tarafına iç harcından koyup üzerine diğer yufkayı serelim ve üzerine sıvı yağ sürüp çevirelim.
- Çevirdiğimiz tarafa yine iç harcından koyup üzerine diğer yufkayı serip yağladıktan sonra tekrar çeviriyoruz.
- Yufkalar bitene kadar aynı işlemi uyguluyoruz çok çabuk piştiğini ve kolay olduğunu dizde göreceksiniz.Böreği sıcak olarak servis yapabilirsiniz afiyet olsun.