Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Osmaniye Kısırı

Hoş geldin! IPTVV tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Osmaniye Kısırı

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99

Osmaniye Kısırı Tanımı İçin Malzemeler

  • Kişi başı 1 çay bardağı bulgur
  • 1 tatlı kaşığı Salça
  • Zeytinyağı (Göz kararı)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı tozbiber
  • 1 çay kaşığının yarısı Karabiber
  • 1 çay kaşığının yarısı Kimyon
  • Nar ekşisi (Göz kararı)
  • Marul (İsteğe bağlı)
  • Yeşil soğan (İsteğe bağlı)
  • 2 adet sarımsak
  • 1adet kuru soğan
  • Maydanoz
  • Karalahana
  • 2 adet domates
  • 2 adet salatalık

Osmaniye Kısırı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Kişi başı çay bardağı ile bulguru sıcak su ile ıslatıyoruz üstünü kapatıp, dinlenmeye bırakıyoruz.
  2. Bulgur dinlenirken çabucak yeşilliklerimizi doğruyoruz.
  3. Kuru soğan ile sarımsağı dinlenmiş bulgurun içine bırakıp salçayıda ekleyip, güzelce yoğurma sürecini yapıyoruz.
  4. Ardından baharatlarını atıp, tekrar yoğurma yapıyoruz.
  5. Ardından yeşilliklerimizi atıyoruz içine ve üstüne zeytinyağı ve nar ekşisini ekliyoruz karıştırıp servise hazır. Afiyetler olsun.
Osmaniye Kısırı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Nar Ekşili Yaz Kısırı Tanımı İçin Gereçler 1 büyük su bardağı ince bulgurYarım su sıcak su (Bulguru ıslatmak için)1 demet maydanoz3 adet taze soğan1 yemek kaşığı zeytinyağı (Soğanı kavurmak için)1 tane orta uzunluk sivri biberYarım çay bardağı zeytinyağı (Az gelirse ekleme yapın)1 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
48
Gaziantep Kısırı Tanımı İçin Malzemeler 3 çay bardağı siyah ince bulgur2 çay bardağı beyaz bulgur2,5 yemek kaşığı domates salçası1 yemek kaşığı biber salçası2 adet kuru soğan5 -6 yemek kaşığı nar ekşisi1/2 (yarım) bağ maydanoz1 adet limon suyu1 tatlı kaşığı karabiberTuz 5-6 kısım yeşil soğanTaze...
Cevaplar
0
Görüntüleme
35
Yeşil Mercimek Kısırı Tanımı İçin Malzemeler 3 yemek kaşığı haşlanmış yeşil mercimek1 küçük uzunluk soğan2 diş ince doğranmış sarımsak1 yemek kaşığı zeytinyağı1 çay kaşığı domates-biber salçasıYarım çay kaşığı tuzÇay kaşığının ucuyla karabiberYarım çay kaşığı kırmızı pul biberYarım çay kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
59
Annemin Kısırı Tanımı İçin Materyaller Yarım paket ince köftelik bulgur1 kaşık domates, 1 kaşık biber salçası2 eringin domates2 fini biber (Acı tatlı size bağlı)1er çay kaşığı tuz karabiber pulbiber kuru nane kimyon1 demet maydanoz2 kol taze nane3/4 (bir yarım+bir çeyrek) sap taze soğan2...
Cevaplar
0
Görüntüleme
33
Karnabahar Kısırı Tanımı İçin Materyaller Yarım kesilmiş karnabahar1 adet kuru soğan1 yemek kaşığı domates salçası4-5 kısım taze soğan1 tutam maydanozYarım çay bardağı zeytin yağı1 adet limonDileğe nazaran nar ekşisiKarabiberPul biberKimyonTuz Karnabahar Kısırı Tanımı Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
31
858,528Konular
981,479Mesajlar
31,415Kullanıcılar
feateraepsSon üye
Üst Alt