Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Osmaniye Yöresel Lezzet Tirşik

Osmaniye Yöresel Lezzet Tirşik

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
osmaniye-yoresel-lezzet-tirsik-1.jpg

Osmaniye Yöresel Lezzet Tirşik Tanımı İçin Gereçler

  • 2 kg tırşik yaprağı
  • 3 kase yoğurt (Ayran yaptım)
  • 100 gram kadar nohut
  • 1 kase dövmelik bulgur (Yarma)
  • 2 yemek kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 3-4 yemek  kaşığı un
  • 10 kg kadar su koydum ben (2 kg ayrandi)
  • Gereğince su (Suyu ısıtacağız süt mayalama sıcaklığında olacak )
Üzerini kapatmak için;
  • Çokça un

Osmaniye Yöresel Lezzet Tirşik Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Tırşik yaprağı ince ince doğranır. Doğranan tırşik yaprağı güzelce yıkanır. 3 kase yoğurt ile  ayran yapılır.
  2. Nohut ve dövme yıkanır. (Öncesinde ben nohudu biraz haşladım köy nohudu olunca sert olur diye) su ısıtılır (Süt mayalama sıcaklığında olacak) bunlar
  3. Doğranan tirşik otu, nohut ,yarma ,şeker ,tuz 3 yemek kaşığı un yapılan ayran tencerenin içine konur, uygunca karıştırılır.
  4. Suyun kıvamının yoğunluğunu siz kendinize nazaran ayarlayabilirsiniz. Güzelce bütün materyal karıştırılır.
  5. Üzerine un serpilir hava almayacak formda kapatılır. Bu yaptığımız yemek 1 gün bu biçimde üzeri kapatılarak bekletilecek. Mayalanacak yani.
  6. Sonra  üzerindeki kalın un katmanı 1 gün sonra alınır yemek  ocağa konularak kaynayana kadar güzelce karıştırılır.
  7. Yaklaşık 3-5 saat kaynattım kaynayana kadar yüksek ateşte kaynayınca orta ateşte. Afiyet olsun.
Osmaniye Yöresel Lezzet Tirşik Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
982,185Mesajlar
30,120Kullanıcılar
JohnnySon üye
Üst Alt