elektronikci
FD Üye
![osmaniye-yoresel-lezzet-tirsik-1.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/11/25/osmaniye-yoresel-lezzet-tirsik-1.jpg)
Osmaniye Yöresel Lezzet Tirşik Tanımı İçin Gereçler
- 2 kg tırşik yaprağı
- 3 kase yoğurt (Ayran yaptım)
- 100 gram kadar nohut
- 1 kase dövmelik bulgur (Yarma)
- 2 yemek kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 3-4 yemek kaşığı un
- 10 kg kadar su koydum ben (2 kg ayrandi)
- Gereğince su (Suyu ısıtacağız süt mayalama sıcaklığında olacak )
- Çokça un
Osmaniye Yöresel Lezzet Tirşik Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Tırşik yaprağı ince ince doğranır. Doğranan tırşik yaprağı güzelce yıkanır. 3 kase yoğurt ile ayran yapılır.
- Nohut ve dövme yıkanır. (Öncesinde ben nohudu biraz haşladım köy nohudu olunca sert olur diye) su ısıtılır (Süt mayalama sıcaklığında olacak) bunlar
- Doğranan tirşik otu, nohut ,yarma ,şeker ,tuz 3 yemek kaşığı un yapılan ayran tencerenin içine konur, uygunca karıştırılır.
- Suyun kıvamının yoğunluğunu siz kendinize nazaran ayarlayabilirsiniz. Güzelce bütün materyal karıştırılır.
- Üzerine un serpilir hava almayacak formda kapatılır. Bu yaptığımız yemek 1 gün bu biçimde üzeri kapatılarak bekletilecek. Mayalanacak yani.
- Sonra üzerindeki kalın un katmanı 1 gün sonra alınır yemek ocağa konularak kaynayana kadar güzelce karıştırılır.
- Yaklaşık 3-5 saat kaynattım kaynayana kadar yüksek ateşte kaynayınca orta ateşte. Afiyet olsun.