Osmanlı Coreği Tarifi Resimli
Osmanlı Coreği Tarifi
imagesosmanlicoregitarifiresimli5ad4441a1bde2
Malzemeler
OSMANLI COREĞİ
İci icin:
• 250 gr kıyma
• Yarım demet maydanoz
• 2 soğan
• Tuz ve karabiber
• Yarım kilo has baklavalık un
• 1 caybardağtsut
• 1 cay bardağı şeker
• 10 adet biskuvi veya bayat ekmek
• 56 elma
• 2 yumurta
• 1 cay bardağı tereyağı
• 100 gr dovulmuş ceviz
• Tarcın, karanfil
Osmanlı Coreği Tarifi
1 Sut, yumurta, yağ karıştırılır Un ilave edilip iyice yoğrulur Hamur ikiye bolunur Oklava ile acılır
2 Temiz bir bezin uzerine, hamur yayılır Erimiş tereyağı ile yağlanır Elle ceke ceke buyutulur Buyuyen hamur ortadan ikiye ayrılır
3 Kesilen yan yufkaya ici yerleştirilip sofra bezi kaldırılarak yuvarlanır İki tane uzun rulo hamurunuz olacaktır 1015 santimlik parcalara bolunup yağlanmış tepsiye dizilir
4 Diğer yufka da aynı şekilde yapılıp tepsiye dizilir Kızgın fırına verilir
5 Fırından cıkınca sıcakken bol pudra şekeri serpilir
icinin Hazırlanması: Elmaların kabuğu soyulup rendelenir Ceviz dovulerek elmaya karıştırılır Biskuvi veya bayat ek
mek ufalanıp elmaya karıştırılır Tarcın, karanfil katılıp karıştırılır
Osmanlı Coreği Tarifi
imagesosmanlicoregitarifiresimli5ad4441a1bde2
Malzemeler
OSMANLI COREĞİ
İci icin:
• 250 gr kıyma
• Yarım demet maydanoz
• 2 soğan
• Tuz ve karabiber
• Yarım kilo has baklavalık un
• 1 caybardağtsut
• 1 cay bardağı şeker
• 10 adet biskuvi veya bayat ekmek
• 56 elma
• 2 yumurta
• 1 cay bardağı tereyağı
• 100 gr dovulmuş ceviz
• Tarcın, karanfil
Osmanlı Coreği Tarifi
1 Sut, yumurta, yağ karıştırılır Un ilave edilip iyice yoğrulur Hamur ikiye bolunur Oklava ile acılır
2 Temiz bir bezin uzerine, hamur yayılır Erimiş tereyağı ile yağlanır Elle ceke ceke buyutulur Buyuyen hamur ortadan ikiye ayrılır
3 Kesilen yan yufkaya ici yerleştirilip sofra bezi kaldırılarak yuvarlanır İki tane uzun rulo hamurunuz olacaktır 1015 santimlik parcalara bolunup yağlanmış tepsiye dizilir
4 Diğer yufka da aynı şekilde yapılıp tepsiye dizilir Kızgın fırına verilir
5 Fırından cıkınca sıcakken bol pudra şekeri serpilir
icinin Hazırlanması: Elmaların kabuğu soyulup rendelenir Ceviz dovulerek elmaya karıştırılır Biskuvi veya bayat ek
mek ufalanıp elmaya karıştırılır Tarcın, karanfil katılıp karıştırılır