Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Osmanlı Coreği Tarifi Resimli

Osmanlı Coreği Tarifi Resimli
0
81

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,753
Etkileşim
89
Puan
48
F-D Coin
0
Osmanlı Coreği Tarifi Resimli
Osmanlı Coreği Tarifi

imagesosmanlicoregitarifiresimli5ad4441a1bde2
Malzemeler

OSMANLI COREĞİ
İci icin:
• 250 gr kıyma
• Yarım demet maydanoz
• 2 soğan
• Tuz ve karabiber
• Yarım kilo has baklavalık un
• 1 caybardağtsut
• 1 cay bardağı şeker
• 10 adet biskuvi veya bayat ekmek
• 56 elma
• 2 yumurta
• 1 cay bardağı tereyağı
• 100 gr dovulmuş ceviz
• Tarcın, karanfil

Osmanlı Coreği Tarifi

1 Sut, yumurta, yağ karıştırılır Un ilave edilip iyice yoğrulur Hamur ikiye bolunur Oklava ile acılır
2 Temiz bir bezin uzerine, hamur yayılır Erimiş tereyağı ile yağlanır Elle ceke ceke buyutulur Buyuyen hamur ortadan ikiye ayrılır
3 Kesilen yan yufkaya ici yerleştirilip sofra bezi kaldırılarak yuvarlanır İki tane uzun rulo hamurunuz olacaktır 1015 santimlik parcalara bolunup yağlanmış tepsiye dizilir
4 Diğer yufka da aynı şekilde yapılıp tepsiye dizilir Kızgın fırına verilir
5 Fırından cıkınca sıcakken bol pudra şekeri serpilir
icinin Hazırlanması: Elmaların kabuğu soyulup rendelenir Ceviz dovulerek elmaya karıştırılır Biskuvi veya bayat ek

mek ufalanıp elmaya karıştırılır Tarcın, karanfil katılıp karıştırılır
 
858,505Konular
982,717Mesajlar
33,056Kullanıcılar
forumdas1Son üye
Üst Alt