Osmanlı Mutfağının Vazgeçilmez Çorbası Pratik Terbiyeli Arpa Şehriye Çorbası Tanımı İçin Gereçler
- Rendelenmiş havuç büyükse 1 küçükse 2 adet
- Rendelenmiş 1 adet sarımsak
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1 yemek kaşığı tereyağı ya da margarin
- Yarım su bardağı arpa şehriye
- 3 su bardağı tavuk suyu +2 bardak
- Sıcak su /tavuk suyu yerine 1 adet bulyon kullanabilirsiniz
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı un
- Yarım limon suyu
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Osmanlı Mutfağının Vazgeçilmez Çorbası Pratik Terbiyeli Arpa Şehriye Çorbası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Tencerenin içine yağı koyuyoruz içerisine rendelenmiş havuç ve rendelenmiş sarımsak ekleyip 3 dakika kavuruyoruz.
- 3 bardak sıcak tavuk suyu ekliyoruz (Tavuk suyu yoksa kaynamış su eklenebilir)
- Su kaynayınca arpa şehriye ekliyoruz (Yaklaşık 10 dakika orta ateşte pişirin)
- Arpa şehriye pişerken terbiyesi için bir kaseye 4 yemek kaşığı yoğurt, 2 yemek kaşığı un ve yarım limon ???? suyunu ekleyip karıştırın.
- Şehriyelerin piştiğinden emin olunca çorbadan 1 kepçe alıp terbiye karışımına ek edip karıştırınız.
- Terbiyesini tencereye ekleyin orta ateşte pişirilir. 2 bardak su su ekleyin orta ateşte kaynayana kadar pişirin.
- Nane sosu için küçük bir tavaya 1. 5 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 tatlı kaşığı nane ve 1 çay kaşığı toz kırmızı biber ekleyip hazır olunca çorbanın üzerine ekleyiniz. Afiyet olsun