Resimli Osmanlı Usulu Keşkul Tarifi
Osmanlı usulu keşkul malzemeleri
4 su bardağı sut
4 corba kaşığı pirinc unu
1 su bardağı tozşeker
30 gr cekilmiş badem
50 gr cekilmiş antepfıstığı
2 corba kaşığı rendelenmiş hindistancevizi
Suslemek icin
3 corba kaşığı file badem
imagesosmanliusulukeskultarifiresimli5ad401588f12f
Osmanlı usulu keşkul hazırlanışı
Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'in tatlı tarifleri listesinden iyi bir secim
Sut, pirinc unu, badem ve antepfıstığını tencereye alın Malzemeleri birbirine yedirinceye kadar cırpma teli ile cırpın Kısık ateşte tahta kaşıkla surekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin Tozşeker ve hindistancevizi rendesini ilave edip 5 dakika daha karıştırarak pişirin
Tatlıyı kaselere paylaştırıp uzerini file bademle susleyin Buzdolabında 23 saat bekletip soğuk olarak servis yapın
Osmanlı usulu keşkul artık hazır, afiyet olsun
Osmanlı usulu keşkul malzemeleri
4 su bardağı sut
4 corba kaşığı pirinc unu
1 su bardağı tozşeker
30 gr cekilmiş badem
50 gr cekilmiş antepfıstığı
2 corba kaşığı rendelenmiş hindistancevizi
Suslemek icin
3 corba kaşığı file badem
imagesosmanliusulukeskultarifiresimli5ad401588f12f
Osmanlı usulu keşkul hazırlanışı
Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'in tatlı tarifleri listesinden iyi bir secim
Sut, pirinc unu, badem ve antepfıstığını tencereye alın Malzemeleri birbirine yedirinceye kadar cırpma teli ile cırpın Kısık ateşte tahta kaşıkla surekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin Tozşeker ve hindistancevizi rendesini ilave edip 5 dakika daha karıştırarak pişirin
Tatlıyı kaselere paylaştırıp uzerini file bademle susleyin Buzdolabında 23 saat bekletip soğuk olarak servis yapın
Osmanlı usulu keşkul artık hazır, afiyet olsun