bilgisayarci
FD Üye

Osmanlıdan Günümüze Gelen Kavala Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı çiğ badem
- 1 su bardağı un (kavurmak için)
- 3 su bardağı un
- 250 gram oda sıcaklığında margarin
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1’er paket kabartma tozu, vanilya
- 1 su bardağı pudra şekeri
Osmanlıdan Günümüze Gelen Kavala Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle bademden 2 yemek kaşığı ayırıyoruz.
- Kalan bademi ve 1 su bardağı unu tavaya alıp rengi hafif dönene kadar kavuruyoruz.
- Kavrulan unu ve bademi soğuması için kenarı alıyoruz.
- Yoğurma kabının içerisine soğuyan unu ve bademi alıyoruz.
- Daha sonra geriye kalan tüm malzemeleri ekleyip bir güzel yoğuruyoruz. (bardak ölçüsü değişebileceği için ele yapışmayan bir kıvam elde etmemiz gerekir).
- Daha sonra tezgaha yağlı kağıt seriyoruz.
- Ortasına hamurumuzu koyup onun da üzerine tekrar yağlı kağıt seriyoruz.
- Oklava yardımıyla 1 cm kalınlık elde edecek şekilde açıyoruz.
- Su bardağının ağzı kısmını kullanarak yuvarlak şekiller çıkarıyoruz ve yine bardağın ağız kısmını kullanarak yuvarlak şekilleri ay şeklinde kesiyoruz.
- Bu tüm hamurumuza aynı işlemi uygulayıp fırın tepsisine diziyoruz.
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede hafif rengi değişene kadar pişiriyoruz(ortalama 20-25 dk).
- Üzeri için 1 su bardağı pudra şekerini derin bir kabın içerisine koyuyoruz.
- Fırından çıkardığımız kurabiyeleri pudra şekerinin içerisine buluyoruz. (dilerseniz üzerine de serpebilirsiniz).
- Daha sonra servis tabağına alıyoruz.
Osmanlıdan Günümüze Gelen Kavala Kurabiye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı