Bilimsel incelemeler, erken teşhis ve doğru bir eğitim yöntemi ile yoğun olarak eğitim bölge çocukların takriben yüzde ellisinde otizmin belirtileri denetim altına alınabildiğini, gelişim sağlanabildiğini, hatta bazı otizmli çocukların ergenlik yaşına geldiklerinde diğer arkadaşlarından farkı kalmadığını göstermektedir img alt otizmsrc http:bilgilihocamcominternaldatasotizmdedogruveetkiliegitimyolu5c2d47f3c973a h4Otizmde doğru ve etkili eğitim nasıl olmalıh4 Eğitim olabildiğince erken başlamalıdır Günümüzde 18 aydan itibaren otizm tanısı koyulabilmektedir O nedenle eğitime, çocuğa otizm tanısı koyulur koyulmaz açmak gerekir Bilhassa 35 yaş arası otizmli çocuklar için eğitimin önemi çok büyüktür Eğitim çocuğun kişisel özelliklerine ve gereksinimlerine yerinde olmalıdır Eğitim yoğun olmalıdır Otizmli çocukların haftada en az 30 saati bulan yoğun bir eğitim almaları sağlanmalıdır Eğitim aralıksız olmalıdır Kesintisizlik, mümkünse haftada yedi gün yılda 12 ay anlamına gelmektedir Eğitimde özel bir müfredat kullanılmalıdır Eğitimin içeriği otizmde görülen yetersizlikleri iyileştirmeye yönelik olmalıdır Eğitimde mutlaka bilimsel dayanaklı tekniklere yer verilmedir Otizmli çocuklarda ilk önce birebir eğitim ardından, minik grup ve büyük grup eğitim biçiminde ilerlemelidir sizlere bilgilihocamcom farkıyla sunulmuştur