Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Otizmde doğru ve etkili eğitim yolu

Otizmde doğru ve etkili eğitim yolu
0
52

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0
Bilimsel araştırmalar, erken tanı ve doğru bir eğitim yontemi ile yoğun olarak eğitim alan cocukların yaklaşık yuzde ellisinde otizmin belirtileri kontrol altına alınabildiğini, gelişim sağlanabildiğini, hatta bazı otizmli cocukların ergenlik yaşına geldiklerinde diğer arkadaşlarından farkı kalmadığını gostermektedir
imagesotizmdedogruveetkiliegitimyolu5aece89768f04
h 4Otizmde doğru ve etkili eğitim nasıl olmalı Eğitim olabildiğince erken başlamalıdır Gunumuzde 18 aydan itibaren otizm tanısı koyulabilmektedir O nedenle eğitime, cocuğa otizm tanısı koyulur koyulmaz başlamak gerekir Ozellikle 35 yaş arası otizmli cocuklar icin eğitimin onemi cok buyuktur
Eğitim cocuğun bireysel ozelliklerine ve gereksinimlerine uygun olmalıdır
Eğitim yoğun olmalıdır Otizmli cocukların haftada en az 30 saati bulan yoğun bir eğitim almaları sağlanmalıdır
Eğitim kesintisiz olmalıdır Kesintisizlik, mumkunse haftada yedi gun yılda 12 ay anlamına gelmektedir
Eğitimde ozel bir mufredat kullanılmalıdır
Eğitimin iceriği otizmde gorulen yetersizlikleri iyileştirmeye yonelik olmalıdır
Eğitimde mutlaka bilimsel dayanaklı tekniklere yer verilmedir
Otizmli cocuklarda oncelikle birebir eğitim sonrasında, kucuk grup ve buyuk grup eğitim şeklinde ilerlemelidir

Similar threads

Bilimsel incelemeler, erken teşhis ve doğru bir eğitim yöntemi ile yoğun olarak eğitim bölge çocukların takriben yüzde ellisinde otizmin belirtileri denetim altına alınabildiğini, gelişim sağlanabildiğini, hatta bazı otizmli çocukların ergenlik yaşına geldiklerinde diğer arkadaşlarından farkı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
95
otizmli cocuğun eğitimi,otizmli cocuğun eğitimi nasıl olmalıdır Otizmli Cocuğa Nasıl Bir Eğitim Gerekli Vakfın Yonetim Kurulu uyesi Cengizhan Soneren, otizmli cocukları bulunan 42 anne ve babanın katılımıyla kurulan vakfın amacının, otizmli cocuklar icin yaşam merkezi projesini hayata...
Cevaplar
0
Görüntüleme
69
OTİZM NEDİR? Konuşma, toplumsal muhaberesi başlatma ve sürdürme kalitesinde azalma, tekrarlayan hareketlerle karakterize gelişimsel bir bozukluktur. Otizmin bebeklik devrinde başlayan çocukluk, ergenlik ve erişkinlik periyodunda de devam eden gelişimsel bir bozukluk olduğu kabul edilmektedir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
129
Otizm spektrum bozukluğu, doğuştan gelen ya da yaşamın ilk yıllarında ortaya çıkan karmaşık bir nöro-gelişimsel bir bozukluktur. Çocukta aynı yaştaki diğer çocukların davranışlarından farklı davranışlar gözlenir. otizm spektrum bozukluğuna neyin neden olduğu bilinmemekle birlikte genetik temelli...
Cevaplar
0
Görüntüleme
53
Son yıllarda Otizm spektrum bozukluğu olarak karşımıza çıkan Otizm, doğuştan gelen yada yaşamın ilk yıllarında ortaya çıkan karmaşık bir nöro-gelişimsel bozukluktur. Beynin yapısını yada fonksiyonlarını etkileyen,bazı sinir sistemi sorunlarından kaynaklandığı düşünülmektedir. Özellikle bireyin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
131
858,496Konular
981,668Mesajlar
29,740Kullanıcılar
Üst Alt