teknolojiuzmani
FD Üye
Otlu Kaşarlı İçli Bazlama (Akşam Yap Sahura Pişir) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 paket instant maya
- Çeyrek çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 5 tatlı kaşığı tuz
- 5-6 su bardağı un
- Yarım demet dere otu
- 200 gram kaşar peyniri yada istediğiniz bir peynir
- Tereyağı
Otlu Kaşarlı İçli Bazlama (Akşam Yap Sahura Pişir) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Ilık su, süt, şeker ve maya karıştırılır. Üzerine zeytinyağı, tuz ve denetimli halde elenerek un alınır. Spatula ile karıştırılır.
- Hamur biraz toparlanınca elle yoğrulur. Ele hafif yapışan bir hamur olup toparlanınca üzeri bezle kapatılarak 40 dakika mayalandırılır.
- Mayalanan hamurun üzerine ince kıyılmış dere otu eklenir ve yoğrulur. Hamur toparlansın ve ele yapışmasın diye üzerine un eklenerek yoğrulur.
- Yoğrulan hamur rulo yapılır ve 9-10 bezeye ayrılır. Bezeler yuvarlanarak üzeri kapatılır ve 15 dakika mayalandırılır.
- Bezeler çay tabağı boyutunda elle bastırılarak açılır. İçine rendelenen peynir koyulur ve kenarları ortaya hakikat toplanıp büzdürülür.
- Daha sonra hamur elde yuvarlanır ve bezin altına koyulur. Tüm bezelere tıpkı süreç uygulanır.
- Yapılan birinci beze altına ve üstüne azıcık un serpilip çok bastırmadan merdane ile tatlı tabağından biraz büyükçe açılır.
- Tüm bezeler birebir formda açılınca evvelden ısınmış tavaya alınır. Tavanın altı harlı açılmalıdır. Hamur şişmeye başlayınca çevrilir. Birkaç cins çevrilen hamur kızarınca alınır. Üzerine tereyağı sürülerek servis edilir.
Otlu Kaşarlı İçli Bazlama (Akşam Yap Sahura Pişir) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı