Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Otlu Kaşarlı İçli Bazlama (Akşam Yap Sahura Pişir)

Otlu Kaşarlı İçli Bazlama (Akşam Yap Sahura Pişir)

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99

Otlu Kaşarlı İçli Bazlama (Akşam Yap Sahura Pişir) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 paket instant maya
  • Çeyrek çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 5 tatlı kaşığı tuz
  • 5-6 su bardağı un
  • Yarım demet dere otu
İçi:
  • 200 gram kaşar peyniri yada istediğiniz bir peynir
Üzerine:
  • Tereyağı

Otlu Kaşarlı İçli Bazlama (Akşam Yap Sahura Pişir) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Ilık su, süt, şeker ve maya karıştırılır. Üzerine zeytinyağı, tuz ve denetimli halde elenerek un alınır. Spatula ile karıştırılır.
  2. Hamur biraz toparlanınca elle yoğrulur. Ele hafif yapışan bir hamur olup toparlanınca üzeri bezle kapatılarak 40 dakika mayalandırılır.
  3. Mayalanan hamurun üzerine ince kıyılmış dere otu eklenir ve yoğrulur. Hamur toparlansın ve ele yapışmasın diye üzerine un eklenerek yoğrulur.
  4. Yoğrulan hamur rulo yapılır ve 9-10 bezeye ayrılır. Bezeler yuvarlanarak üzeri kapatılır ve 15 dakika mayalandırılır.
  5. Bezeler çay tabağı boyutunda elle bastırılarak açılır. İçine rendelenen peynir koyulur ve kenarları ortaya hakikat toplanıp büzdürülür.
  6. Daha sonra hamur elde yuvarlanır ve bezin altına koyulur. Tüm bezelere tıpkı süreç uygulanır.
  7. Yapılan birinci beze altına ve üstüne azıcık un serpilip çok bastırmadan merdane ile tatlı tabağından biraz büyükçe açılır.
  8. Tüm bezeler birebir formda açılınca evvelden ısınmış tavaya alınır. Tavanın altı harlı açılmalıdır. Hamur şişmeye başlayınca çevrilir. Birkaç cins çevrilen hamur kızarınca alınır. Üzerine tereyağı sürülerek servis edilir.
Afiyet olsun ????????

Otlu Kaşarlı İçli Bazlama (Akşam Yap Sahura Pişir) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Kıymalı Pide (Akşam Hazırla Sahura Pişir) Tanımı İçin Malzemeler 4 su bardağı un2 su bardağı ılık su2 yemek kaşığı sıvı yağ1 paket instant maya1 yemek kaşığı şeker1 tatlı kaşığı tuz İç harcı için; 300 gram kıyma az orta yağlı2 adet büyük soğan2 adet sivri biber (üzerine süs için de bir kaç biber...
Cevaplar
0
Görüntüleme
53
Fırınsız Bazlama Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı irmik4 su bardağı un1 su bardağı ılık sütYarım su bardağı ılık su1 çay kaşığı tuz1 tatlı kaşığı şeker1 çorba kaşığı tereyağı1 paket instant maya Fırınsız Bazlama Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Hamur yoğuracağımız kaba...
Cevaplar
0
Görüntüleme
21
Tereyağlı Tel Tel Katmer (Akşam Hazırla Sabah Pişir) Tanımı İçin Materyaller Hamur İçin 2 su bardağı su5 su bardağı un1 tatlı kaşığı tuz Açılan Yufkalara Sürmek İçin 100 gram tereyağı (Eritilmiş)3 yemek kaşığı sıvı yağ Tereyağlı Tel Tel Katmer (Akşam Hazırla Sabah Pişir) Tanımı Yapılışı Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
34
Balık Ekmek Bazlama Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için; 1 su bardağı irmik4 su bardağı un1 su bardağı ılık sütYarım su bardağı ılık su1 paket maya1 çay kaşığı tuz1 tatlı kaşığı şeker1 çorba kaşığı tereyağı Arasına; 2 adet patates2 adet havuçYarım bağ maydanoz2 orta boy biber1 orta boy soğan2...
Cevaplar
0
Görüntüleme
42
Tavuklu Cepli Bazlama (Mini Mayasız) Tarifi İçin Malzemeler Yarım su bardağı yoğurtYarım su bardağı ılık su1 tatlı kaşığı şekerYarım tatlı kaşığı tuz1.5 paket kabartma tozu4 su bardağı un İçine; 1 parça tavuk göğsü1 silme yemek kaşığı salça1 çay kaşığı kırmızı toz biberYarım çay bardağı kadar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
32
858,499Konular
982,589Mesajlar
30,354Kullanıcılar
bwidowwSon üye
Üst Alt