Otlu Lorlu Çarşaf Böreği Tanımı İçin Materyaller
- 1 kilo un
- 4 su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 4 yemek kaşığı tereyağ
- 1 büyük soğan küp doğranmış
- Karışık otlar
- Lor peyniri
Otlu Lorlu Çarşaf Böreği Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Otlarımızı (Ispanak, pazı, arapsaçı, cibes, radika. )yıkayıp doğruyoruz. Küp doğranmış soğanı pembeleştirip otlarımızı ek ederek kavuruyoruz. Şayet çok su salarsa süzdürelim ????.
- Un, su ve tuzu yoğuruyoruz. Yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz. İkiye kesip birer sefer daha yoğurduktan sonra unlanmış bir tepsiye koyup üzerini kapatıyoruz. 1 saat dinlenmeye bırakıyoruz. Bu ortada tereyağı eritip sıvı yağı ile karıştırıyoruz.
- Dinlendirdikten sonra un serpilmiş tezgaha alıp hamuru tepsi büyüklüğüne gelene kadar merdane ile açıyoruz. Sonra üzerine 4-5 kaşık yağ gezdiriyoruz ve elimizle güzelce yağı yayıyoruz.
- Sonra yavaşça kenarlardan çekmeye başlıyoruz. Elimizi ortaya gerçek sokarak kenarlara yanlışsız çektiriyoruz. Hamurun etrafında dönerek bu süreci tekrarlıyoruz.
- İstediğimiz büyüklüğü elde edince kenarlara istediğimiz bir harcı koyup 1-2 kaşık yağ serpip ortaya yanlışsız sarıyoruz. Her iki ucu ortaya kadar getirdiğimizde tam ortadan bir kesik atıyoruz ve hamuru kendi etrafında rulo yapıp birleşim yerleri alta gelecek halde yağlanmış tepsiye alıyoruz.
- Başka ruloyu da bir evvelkinin etrafında sarıyoruz. Tepsimiz dolduğunda kalan yağı üzerine sürüp evvelce ısıtılmış 200 derecelik fırında altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz veee fırından çıkınca bir bıçak yardımıyla o fevkalade çıtırtıyı dinliyoruz????afiyetle. .