iltasyazilim
FD Üye
Otlu Pesto Sos
Malzemeler
1 tutam fesleğen
1 tutam taze nane
1 tutam maydanoz
2 yemek kaşığı kavrulmuş çam fıstığı veya fındık veya ceviz
2 diş sarımsak
12 su bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı rende parmesan
Tuzkarabiber
Mutfak robotuna bütün yeşillikleri ve çam fıstığını koyup karıştırın Eğer çam fıstığı yerine ceviz veya fındık kullanıyorsanız daha sert oldukları için önce robotta onları parçalayın, sonra yeşillikleri koyun Sonra sarımsağı koyun ve tekrar karıştırın
Robotunuz çalışırken zeytinyağını yavaş yavaş dökmeye başlayın Bütün yağ bitince robotu durdurun ve bir spatula yardımıyla kenarlarda biriken malzemeyi ortaya toplayın Rende parmesan peynirini koyun ve tekrar karıştırın Tuz ve karabiberle baharatlandırın
Bu sosu ağzı kapalı olara buzdolabında saklayıp,makarna,patates ve etinizin yanında servis edebilirsiniz
Malzemeler
1 tutam fesleğen
1 tutam taze nane
1 tutam maydanoz
2 yemek kaşığı kavrulmuş çam fıstığı veya fındık veya ceviz
2 diş sarımsak
12 su bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı rende parmesan
Tuzkarabiber
Mutfak robotuna bütün yeşillikleri ve çam fıstığını koyup karıştırın Eğer çam fıstığı yerine ceviz veya fındık kullanıyorsanız daha sert oldukları için önce robotta onları parçalayın, sonra yeşillikleri koyun Sonra sarımsağı koyun ve tekrar karıştırın
Robotunuz çalışırken zeytinyağını yavaş yavaş dökmeye başlayın Bütün yağ bitince robotu durdurun ve bir spatula yardımıyla kenarlarda biriken malzemeyi ortaya toplayın Rende parmesan peynirini koyun ve tekrar karıştırın Tuz ve karabiberle baharatlandırın
Bu sosu ağzı kapalı olara buzdolabında saklayıp,makarna,patates ve etinizin yanında servis edebilirsiniz