1957ambitious
FD Üye
Merhaba arkadaşlar,
Otomotiv sektöründe kariyer yapmayı düşünenler için uluslararası kalite standartları büyük önem taşıyor. Bu standartlar, üretimden tedarik zincirine kadar her aşamada kaliteyi ve güvenliği sağlamak için gereklidir. İşte otomotiv sektöründe en çok kullanılan bazı temel kalite yönetim standartları:
Otomotiv sektöründe kariyer yapmayı düşünenler için uluslararası kalite standartları büyük önem taşıyor. Bu standartlar, üretimden tedarik zincirine kadar her aşamada kaliteyi ve güvenliği sağlamak için gereklidir. İşte otomotiv sektöründe en çok kullanılan bazı temel kalite yönetim standartları:
- ISO/IEC 27001: Bilgi güvenliği yönetim sistemi standardı olan ISO/IEC 27001, otomotiv firmalarının bilgi güvenliğini yönetmesine yardımcı olur. Özellikle dijitalleşme ve veri güvenliği açısından kritik bir standarttır.
- SAE J3061: Otomotiv siber güvenlik standardı olan SAE J3061, araçların siber güvenlik risklerini yönetmek için rehberlik sağlar. Bu standart, otomotiv elektronik sistemlerinin güvenliğini sağlamak için kullanılır.
- ISO 14040: Çevresel yönetim – Yaşam döngüsü değerlendirmesi (LCA) standardı olan ISO 14040, ürünlerin çevresel etkilerini değerlendirmeye yönelik bir kılavuz sunar. Bu standart, otomotiv sektöründe sürdürülebilirlik ve çevresel sorumluluk açısından önemlidir.
- ISO 21434: Yol araçları – Siber güvenlik mühendisliği standardı olan ISO 21434, otomotiv siber güvenliği için gereklilikleri belirler. Bu standart, araçların elektronik sistemlerinin siber tehditlere karşı korunmasını amaçlar.
- ASPICE (Automotive SPICE): Otomotiv yazılım süreçleri geliştirme ve değerlendirme standardı olan ASPICE, otomotiv yazılım projelerinde süreç iyileştirmesi ve kalite yönetimini sağlar. Bu standart, yazılım geliştirme süreçlerinin kalitesini artırmak için kullanılır.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link , görmek için
Giriş yap veya üye ol.
ilgili eğitimlere ulaşabilirsiniz.