iltasyazilim
FD Üye
Gıda sektöründeki gelişmeler ile hayatımıza çabucak giriş yapan bir diğer ürün de oksijen emici küçük paketlerdir Birincil karşılaştığımızda ne olduğunu bilemesekte internetten araştırdığımızda bunun bir çeşitlilik koruma kalkanı olduğunu öğreniyoruz*Yiyecek sektöründeki gelişmeler ile hayatımıza hızla antre yapan bir diğer mahsul de oksijen emici minik paketlerdir Birincil karşılaştığımızda ne olduğunu bilemesekte internetten araştırdığımızda bunun bir çeşit koruma kalkanı olduğunu öğreniyoruz
Üstünde ‘Oxygen Absorber ‘ ‘Dikkat Yemeyiniz ’ yazan bu minik paketcikler; gıda paketlerinde kalan tüm oksijeni bertaraf etmek üzere yapılmış etkin bir paketleme ürünüdür Paketlenen yiyecek ürünlerinin raf ömrünü uzattığı kanıtlanmıştır
Ilk olarak Uzak Doğu ’da kullanılmaya başlanmış ve son 10 yılda dünya geneline *yayılmaya başlamıştır Adından da anlaşıldığı üzere oksijen emici özelliği doğru, oksijen ile etkileşime geçtiğinde mevcut oksijeni emerek bakteri üremesini önlemektedir
Oksijen çoğu ürünü tehdit eden bir unsurdur Ambalaj içerisinde çok az zeka bulunsa bakteri üretimine neden olup ürünün bozulmasına neden olur İşte böyle durumlarda imdada yetişen oksijen emici bu küçük paketler oksijen seviyesini minimize ederek ürünlerin daha uzun bir süre taze ve dinç olmasını sağlayarak, raf ömrünü uzatır Özellikle paketli yufka, ambalajlı et ve sebze ürünleri, bakliyat grubu, ekmek ve unlu mamüller grubu,kuruyemiş ürünleri,nehir,tütün,deri gibi jurnal kullanımı yüksek olan ürünlerde tercih edilmektedir Metal,enstrüman ve antikaların korunmasında da kullanılmaktadır
‘ ’Ben demin böyle bir paket ile karşılaşmadım ’ ’ diyorsanız derhal nedenini söyleyelim Bu ürünün kullanımı koruyucu katkı maddesi kullanılmayan ürünlerde yaygındır katkı maddesi kullanılan ürünlerde zaten bir koruyucu kalkan varken oksijen emiciye lüzum duyulmamaktadır Oksijen emici bu paketlerin ayrı boyut ve cc ’lerde üretimi mevcuttur
Oksijen emici paketler ;
– Koku ve tat içermeyen bir madde olup katkı değildir Yiyecek içerisine değil paketleme * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *sırasında kullanılır
– Ambalaj içerisindeki oksijen miktarını %0,1 ’in altına indirdiğinden bozulmaları önleyerek ürünün raf ömrünü uzatır
– Ambalajlı ürünün tazeliğini koruyarak, koku,lezzet,küf,renk değişimini önleyerek sağlıklı çözümler sunar
Üretici için;
– Alıcı memnuniyeti sağlar Bu Nedenle karlılığı artırır
– Düşük maliyet ile ürünlerdeki doğal koruyuculuğu artırır ve *iade işleminin de önüne geçerek zararı azaltmaktadır
Uyarı;
1 Yiyecek maddesi değildir Yenilmez!
2 Çocuklardan uzaktan tutunuz!
3 Evcil hayvanlardan uzak tutunuz !
Üstünde ‘Oxygen Absorber ‘ ‘Dikkat Yemeyiniz ’ yazan bu minik paketcikler; gıda paketlerinde kalan tüm oksijeni bertaraf etmek üzere yapılmış etkin bir paketleme ürünüdür Paketlenen yiyecek ürünlerinin raf ömrünü uzattığı kanıtlanmıştır
Ilk olarak Uzak Doğu ’da kullanılmaya başlanmış ve son 10 yılda dünya geneline *yayılmaya başlamıştır Adından da anlaşıldığı üzere oksijen emici özelliği doğru, oksijen ile etkileşime geçtiğinde mevcut oksijeni emerek bakteri üremesini önlemektedir
Oksijen çoğu ürünü tehdit eden bir unsurdur Ambalaj içerisinde çok az zeka bulunsa bakteri üretimine neden olup ürünün bozulmasına neden olur İşte böyle durumlarda imdada yetişen oksijen emici bu küçük paketler oksijen seviyesini minimize ederek ürünlerin daha uzun bir süre taze ve dinç olmasını sağlayarak, raf ömrünü uzatır Özellikle paketli yufka, ambalajlı et ve sebze ürünleri, bakliyat grubu, ekmek ve unlu mamüller grubu,kuruyemiş ürünleri,nehir,tütün,deri gibi jurnal kullanımı yüksek olan ürünlerde tercih edilmektedir Metal,enstrüman ve antikaların korunmasında da kullanılmaktadır
‘ ’Ben demin böyle bir paket ile karşılaşmadım ’ ’ diyorsanız derhal nedenini söyleyelim Bu ürünün kullanımı koruyucu katkı maddesi kullanılmayan ürünlerde yaygındır katkı maddesi kullanılan ürünlerde zaten bir koruyucu kalkan varken oksijen emiciye lüzum duyulmamaktadır Oksijen emici bu paketlerin ayrı boyut ve cc ’lerde üretimi mevcuttur
Oksijen emici paketler ;
– Koku ve tat içermeyen bir madde olup katkı değildir Yiyecek içerisine değil paketleme * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *sırasında kullanılır
– Ambalaj içerisindeki oksijen miktarını %0,1 ’in altına indirdiğinden bozulmaları önleyerek ürünün raf ömrünü uzatır
– Ambalajlı ürünün tazeliğini koruyarak, koku,lezzet,küf,renk değişimini önleyerek sağlıklı çözümler sunar
Üretici için;
– Alıcı memnuniyeti sağlar Bu Nedenle karlılığı artırır
– Düşük maliyet ile ürünlerdeki doğal koruyuculuğu artırır ve *iade işleminin de önüne geçerek zararı azaltmaktadır
Uyarı;
1 Yiyecek maddesi değildir Yenilmez!
2 Çocuklardan uzaktan tutunuz!
3 Evcil hayvanlardan uzak tutunuz !