O denli Yumuşak Puf Puf Kıymalı Ve Peynirli Poğaça Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 tane yaş maya yoksa kuru maya 1 paket
- 3 çorba kaşığı tepeleme yoğurt
- 2 çorba kaşığı şeker
- 1 çorba kaşığı tuz
- 7 bardak un
- 1 yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı yoğurt
- Çörek otu
- 150 gram kadar kıyma (Dilediğiniz malzemeyi kullanabilirsiniz ben kıymalı ve peynirli yaptım)
- 1 soğan
- Çok az tuz
- Biraz kara biber
- Yarım çorba kaşığı salça (Ben biber salçası kullandım)
O denli Yumuşak Puf Puf Kıymalı Ve Peynirli Poğaça Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Ilık suyla sütü şekeri mayayı yoğurma kabına alalım karıştıralım 5 dakika kadar bekletelim sırasıyla sıvı yağ yoğurt tuz ekleyelim ununu ek edelim kaşıkla karıştıralım.
- 6 bardaktan sonra denetimli ekleyelim tam 7 bardak kullandım ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak sonra üzerini örtelim 1 saat kadar mayalansın sonra tezgaha alalım.
- Mandalina büyüklüğünde bezeler yapalım yağlı kağıda serili tepsiye dizelim üzerini örtelim 20 dakika tepsi mayası yapalım sonra tezgaha bezeleri aykırı olarak koyalım.
- Elimizle ikiye böler üzere ortasına bastıralım harcını ortaya koyup elimizin iç kısmıyla bastıralım dudak biçiminde olacak yağlı kağıda serili tepsiye dizelim biz bunları yaparken fırını 170 dereceye açalım.
- Bütün bezeler bitince üzerine yoğurtla çırptığımız yumurta sarısını sürelim çatalla hafif iz yapalım çörek otu serpelim fırına verelim kızarınca fırından alalım üzerine pak bir bez örtelim ve afiyetle yiyelim.
- Soğanı ince ince doğrayalım 2 çorba kaşığı sıvı yağ da kavuralım kıymayı ek edelim kıyma suyunu çekince tuzunu kara biberini salçasını ek edelim hepsi bu kadar.